Спеціальні потреби

Нью-йоркські бібліотеки допомагають з працевлаштуванням


Третій місяць поспіль ринок праці Сполучених Штатів стабільно зростає. Рівень безробіття зупинився на межі у 8,3%, найнижчий показник за останні три роки. Загалом з вересня було створено майже 920 тисяч робочих місць.

У пошуках роботи чимало безробітних американців, зокрема мешканців Нью-Йорка, приходять до бібліотек. У місті запрацювала програма, в рамках якої урядове агентство пошуку роботи відкриває свої центри у бібліотеках.

Сушана Ґатрі має диплом магістра фінансів, однак два років не могла знайти роботу. Минулого грудня, вона відкрила агентство консультативних послуг з податкових питань. Перед тим, як започаткувати власну справу, Сушана провела багато часу у бібліотеці:

«Я почала займатися там ще під час навчання у магістратурі. Вивчала різні місця для відкриття бізнесу у місті, дивилася чи зможу я досягти успіху і не стати ще одним з нових підприємців, які банкрутують за рік чи два.

З минулої осені, кілька бібліотек Нью-Йорка, окрім інформації, також пропонують безпосередні послуги з працевлаштування. Урядове агентство «Робоча сила» відкрило у них свої представництва. Минулого року нью-йоркський відділок агентства влаштував на роботу 35 тисяч людей. Понад півтисячі з них знайшли роботу за допомогою центрів агентства, відкритих у бібліотеках.

Саме за допомогою такого центру Джордж Еспінал влаштувався у конторі Сушани. Він каже, що бібліотека більш ефективний спосіб пошуку роботи, ніж газетні чи Інтернет-оголошення:

«Людям потрібно мати зв’язок, знати які є вакансії, хто і коли буде наймати на роботу, як покращити свої навички».

Надавати саме таку конкретну інформацію і є метою співпраці бібліотек міста та агентства «Робоча сила».

У рамках проекту безробітні отримують повноцінну допомогу, від навчання до працевлаштування. Працівники бібліотек пройшли необхідну підготовку і можуть допомогти на будь-якому етапі. Від таких елементарних речей, як відкриття скриньки електронної пошти до створення резюме чи підготовки до співбесіди з працедавцем.

Сушана Ґатрі вже має 350 клієнтів, яким допомагає правильно оформити податки. Вона та її поки що єдиний працівник Джодж Еспінал теж почали платити податки, що, як кажуть ініціатори ідеї, виправдовує кошти, витрачені урядом Нью-Йорка на програму працевлаштування.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG