Спеціальні потреби

Велотаксі – популярна розвага туристів у Нью-Йорку


Життя у Нью-Йорку вирує цілодобово. Тисячі туристів щодня відвідують місто, щоб побачити принади Великого яблука, а працівники туріндустрії радо їм у цьому допомагають.

Особливу популярність серед туристів мають велотаксі. Понад шість років Френкі Легарета возить туристів нью-йоркським центральним парком на своєму триколісному велотаксі. Про цю роботу Френкі почув від свого друга:

«Я спитав: «чим ти займаєшся?». Він відповів: «Воджу велотаксі». Я й гади не мав, що це таке. І одного дня він привів мене сюди. Мені набридло працювати в офісі, і я теж вирішив цим зайнятися».

І тимчасове захоплення стало його постійною роботою:

«Відколи я почав тут працювати, я зрозумів, що цим можна заробляти на життя. Я зустрічаю людей з усього світу. І це насправді допомагає мені розширювати світогляд і залишатись у добрій фізичній формі».

Щодня на роботу та назад Френкі проїжджає велосипедом 32 кілометри. Він каже, що завдяки своїй новій професії, схуднув на 16 кілограмів. Втім, каже, що це не головна перевага:

«Це робота, яка приносить мені задоволення. Я б ненавидів працювати в офісі з кондиціонером. А тут у мене свіже повітря, безкоштовно».

Прогулянки Мангеттеном для Дженні насолода, окрім того з новою роботою з’явилось більше вільного часу для родини:

«Бути із сім’єю, гратись з дітьми. Доки ми можемо оплачувати рахунки та маємо фінансову стабільність – ми щасливі. І нам не потрібно більшого».

І поки йому вистачає фізичних сил, Френкі й надалі показуватиме туристам принади Великого яблука.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

США: Дайджест головних подій тижня. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:12 0:00
XS
SM
MD
LG