Спеціальні потреби

Перший указ Трампа послабив реалізацію положень програми «Обамакер»


Трамп підписує один з перших указів
Трамп підписує один з перших указів

Президент багаторазово обіцяв скасувати закон про реформу охорони здоров’я, прийнятий з ініціативи його попередника Обами

Президент США Дональд Трамп незабаром після інавгурації підписав перший указ, у якому доручив федеральним відомствам послабити обмеження, пов’язані з масштабною реформою охорони здоров’я, розпочатої колишнім президентом Бараком Обамою.

Підписання указу відбулося в Овальному кабінеті Білого дому в присутності віце-президента Майка Пенса і глави президентської адміністрації Райнса Прібуса, який заявив, що указ спрямований на «мінімізацію економічного тягаря» Закону про доступну охорону здоров’я, прийнятому в 2010 році «напередодні його скасування».

В ході передвиборчої кампанії Трамп виступав проти цього закону і багато разів обіцяв скасувати його і замінити іншим актом.

Про інші деталі підписаного указу не повідомляється.

Коментуючи перший день на посаді в бесіді з журналістами, новий президент сказав: «Це був завантажений, але хороший день. Прекрасний день».

Дивіться також: Ось яку політику вестиме новий американський уряд стосовно України

Ось яку політику вестиме новий американський уряд стосовно України. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:29 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG