Спеціальні потреби

Дональд Трамп запропонував ще двох осіб на міністерські посади в новій адміністрації


Дональд Трамп
Дональд Трамп

Новообраний президент Дональд Трамп призначив конгресмена зі штату Джорджія Тома Прайса на посаду голови Міністерства охорони здоров’я і соціального забезпечення. Прайс відомий як критик програми медичного страхування, яку запровадив президент Обама.

Під час виборчої кампанії Трамп обіцяв скасувати програму «Обамакер», але з того часу дав зрозуміти, що деякі частини програми повинні залишитися без змін.

У понеділок Дональд Трамп також запропонував довголітнього службовця-республіканця Елейн Чао на посаду міністра транспорту. Вона була міністром праці за правління колишнього президента Джорджа Буша - молодшого. Вона також перша жінка азійського походження в американській адміністрації. Пані Чао є дружиною лідера республіканської більшості в Сенаті Митча Макконнела і, за всіма ознаками, буде без проблем затвердженою Сенатом.

У понеділок Трамп мав зустріч з можливим кандидатом на посаду державного секретаря, колишнім директором Центрального розвідувального управління і генералом у відставці Дейвидом Петреусом. Його кандидатура, якщо він буде запропонований, імовірно викличе деякі застереження у Сенаті, який мусить затвердити цей вибір. Перед тим, як Петреус був головою ЦРУ, він займав високу військову посаду в Іраку і очолював війська НАТО в Афганістані.

Опісля Петреус змушений подати у відставку з посади в ЦРУ у зв’язку з виявленням невідповідних зв’язків з жінкою – автором його біографії.

Дивіться також: Як смерть Фіделя Кастро позначиться на економіці Куби та її відносинах з іншими країнами?

Як смерть Фіделя Кастро позначиться на економіці Куби та її відносинах з іншими країнами? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:10 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG