Спеціальні потреби

Змагання між демократами і республіканцями в Конгресі за майбутнє програми медичного страхування


Будинок Конгресу США
Будинок Конгресу США

У середу президент Барак Обама перебуває на Капітолійському пагорбі, щоб заохочувати законодавців з Демократичної партії захистити головне досягнення його президентства – загальнодоступне медичне страхування. Там же перебуває також обраний на посаду віце-президента Майк Пенс, який спілкується із законодавцями-республіканцями про їх законодавчі плани. Вони, серед іншого, також включають питання програми медичного страхування, яку в народі часто називають «Обамакер».

Ці зустрічі підкреслюють важливі змагання у час переходу влади від Барака Обами до новообраного президента Дональда Трампа.

На першому місці порядку денного республіканців є скасування і заміна «Обамакер», заявив Пенс журналістам.

Законопроект до загальнодоступне медичне страхування Конгрес прийняв у час, коли більшість у Конгресі – в Палаті представників і Сенаті – мали демократи, а Обама був господарем Білого дому. Через два тижні, 20 січня, більшість в обох палатах матимуть республіканці, а президентом стане Дональд Трамп.

Новообраний президент заявив, що програма Обами «слабка» і надто дорога. І хоча він не подав подробиць своєї програми, яка має її замінити, він дав ясно зрозуміти, що хоче це зробити. У середу на сторінці Twitter він і далі піддає критиці програму, яку називає «провальною катастрофою».

У вівторок представник Білого дому Джош Ернест заявив репортерам, що Обама обмірковуватиме з демократами те, як запобігти спробам республіканців скасувати програму Обами.

Дивіться також: Суперечка навколо відповіді на російські хакерські атаки домінує перехідний період в США

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG