Спеціальні потреби

Twitter закрив 200 пов’язаних з Росією акаунтів


Законодавці вивчають роль соціальних мереж в російській рекламній кампанії, яка мала на меті впливати на результати виборів



Представники Twitter розповіли комітетам з розвідки Сенату і Палати представників, що компанія закрила понад 200 акаунтів, які виявилися пов'язані з Росією і її діями щодо втручання в американську політику.

Раніше пройшли аналогічні закриті слухання з компанією Facebook, яка також погодилася надати законодавцям 3 000 пов'язаних з Росією рекламних постів, націлених на розпалювання соціально-політичних протиріч.

Комітети вивчають історію поширення неправдивих новин і намагаються встановити, чи допомагав хтось в США знаходити цільову аудиторію для такого контенту. У випадку з Twitter це мається на увазі також так званих ботів - акаунти, створювані для швидкого автоматичного поширення інформації.

«Ми прийшли до висновку, що з близько 450 акаунтів, якими Facebook поділилася в рамках свого розслідування, 22 мали пов'язані акаунти в Twitter. Всі виявлені акаунти були заблоковані в Twitter за порушення правил, - повідомила адміністрація Twitter. - Крім того, ми знайшли ще 179 пов'язаних акаунтів і вжили заходів щодо тих з них, що порушували наші правила».

Twitter також стверджує, що російський інформаційний сайт RT в 2016 році витратив 274 100 доларів на рекламу в соцмережі.

Однак, незважаючи на ці викриття, деякі законодавці розчаровані поведінкою Twitter. Так, член Палати представників Адам Шифф заявив: «Значна частина інформації, яку Twitter використовував для виявлення пов'язаних з Росією акаунтів, була отримана з аналізу Facebook, і очевидно, що Twitter слід виконати велику роботу, щоб зрозуміти глибину і масштаби російської активності під час передвиборчої кампанії».

Сенатор Марк Ворнер зі штату Вірджинія в свою чергу заявив, що компанія «продемонструвала нерозуміння того, наскільки серйозне це питання і яку загрозу воно представляє для демократичних інститутів».

Поки що зустрічі з технологічними компаніями проводилися за закритими дверима, але комітети з розвідки обох палат Конгресу планують провести публічні слухання з приводу використання онлайн-інструментів з метою вплинути на вибори.

Комітети запросили на слухання представників Facebook, Twitter і головної компанії Google, Alphabet. У Палаті представників слухання призначено на жовтень, в Сенаті - на початок листопада.

Дивіться також: Трамп оголосив деталі масштабної податкової реформи

Трамп оголосив деталі масштабної податкової реформи. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:52 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG