Спеціальні потреби

Соратник Трампа категорично відкидає звинувачення в змові з Росією


Роджер Стоун
Роджер Стоун

Політичний консультант виступить у вівторок у комітеті Палати представників з розвідки, членів якого він звинувачує у боягузтві



Американський політичний консультант Роджер Стоун, який є давнім союзником президента Дональда Трампа, в понеділок рішуче відкинув всі звинувачення в змові між соратниками Трампа і Росією під час президентських виборів 2016 року.

У вівторок Стоун виступатиме на закритих слуханнях в комітеті Палати представників з розвідки. У 47-сторінковій вступній заяві, яка опинилося у розпорядженні інформаційного агентства Reuters, він зазначив, що розглядає свою появу на слуханнях, як «політичну справу» і піддав критиці деяких членів комітету з числа демократів.

Стоун звинуватив членів комітету в тому, що вони робили «доказово помилкові» заяви, щоб створити враження наявності змови з Росією. Він також звинуватив комітет в боягузтві через те, що йому не дозволили давати свідчення у відкритому режимі. Він вимагає публікації стенограми його інтерв'ю після зустрічі з комітетом.

Помічники лідерів комітету, республіканця Майка Конавея і демократа Адама Шиффа, відмовилися коментувати заяву Стоуна.

Комітет Палати представників з розвідки - один з головних комітетів Конгресу, які розслідують справу ймовірних спроб Росії втрутитися в хід виборів в США в 2016 році, і про можливу змову соратників Трампа з Москвою.

Американська розвідка дійшла висновку, що Росія таки намагалася втрутитися в хід виборів, щоб підвищити шанси на перемогу Трампа над його суперницею від демократів, екс-держсекретарем Гілларі Клінтон.

Росія заперечує таке втручання, а Трамп відкидає будь-які звиунвачення в змові.

Стоун визнав, що користується репутацією жорсткого політичного стратега, але наполягає, що не займався незаконною діяльністю.

«Є один ‘трюк’, якого немає в моєму 'мішку' - це зрада», - сказав він.

Дивіться також: Як аналізують результати виборів у Німеччині і який вплив вони можуть мати на Україну?

Як аналізують результати виборів у Німеччині і який вплив вони можуть мати на Україну? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:38 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Інше за темою

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG