Спеціальні потреби

Комітет Конгресу США вимагає документи про російський компромат на Трампа


Адам Шифф стоїть біля фотографії президента Трампа і глави МЗС РФ Лаврова
Адам Шифф стоїть біля фотографії президента Трампа і глави МЗС РФ Лаврова

Конгресмен-демократ Шифф називає таку вимогу спробою республіканців дискредитувати автора досьє



Комітет Палати представників з розвідки направив в Міністерство юстиції і ФБР повістки про надання документів, пов'язаних з досьє, в якому стверджувалося, що Росія збирала компрометуючий матеріал на Дональда Трампа.

Про це повідомив провідний демократ в комітеті конгресмен Адам Шифф.

Шифф в інтерв'ю телекомпанії MSNBC заявив, що він і інші демократи в комітеті виступали проти повісток. За його словами, вони були видані республіканцями в спробі дискредитувати автора досьє, колишнього офіцера британської розвідки Крістофера Стіла.

Республіканці говорили, що необхідно зрозуміти походження досьє і встановити, чи створювалося воно з метою завдати шкоди Трампу під час його успішної передвиборчої кампанії.

Створення досьє фінансувалося організацією, яка займалася збором для опозиції інформації про Трампа під час передвиборної кампанії 2016 року, і включало твердження, що стосуються найрізноманітніших аспектів діяльності Трампа і його соратників, а також його фінансів.

Комітет Палати представників з розвідки проводить одне з низки конгресових розслідувань справи ймовірного втручання Росії у вибори США в 2016 році, що включає існування можливої змови між кампанією Трампа і Москвою. Росія заперечує будь-яке втручання у вибори, а Трамп заперечує будь-яку змову з росіянами.

Дивіться також: Росіяни не готові до миротворчої місії, що працюватиме на всій території окупованого Донбасу - Пайфер

XS
SM
MD
LG