Спеціальні потреби

Цукерберґ шкодує, що відкидав заяви про політичний вплив Facebook і заперечує налаштованість проти Трампа


Марк Цукерберґ відкинув звинувачення президента США Дональда Трампа, що Інтернет - компанія Facebook, яку він заснував, налаштована проти Трампа.

Напередодні, президент Трамп у дописі на Twitter заявив, що “Facebook завжди був антитрампівський”, а також додав, що “мережі завжди” були проти нього, і тому він їх називав “фальшивими новинами” разом з часописами New York Times та Washington Post.

Читайте докладніше: Трамп назвав Facebook "антитрампівським"

Заява Дональда Трампа з’явилася тепер, коли Facebook готується передати дані про 3000 одиниць політичної реклами, розміщеної у мережі, слідству Конгресу щодо звинувачень про втручання Росії в американські вибори.

Називати їх (припущення про вплив дезінформації у Facebook на результати виборів у СЩА 2016р.) божевільними було зневажливо, і я шкодую через це. Це питання надто важливе, щоб ним зневажати.

Раніше Facebook підтвердив припущення, що та реклама, використана у час і після президентських виборів 2016 року, була оплачена з Росії.

Facebook виявив кампанію, керовану з Росії, щоб впливати на настрої у США під час виборів

Марк Цукерберґ у дописі на власній сторінці у Facebook вказує, що його компанія зазнає критики з усіх сторін: “Трамп каже, що Facebook проти нього. Ліберали кажуть, що ми допомогли Трампові. Обидві сторони невдоволені ідеями та змістом, які їм не подобаються”.

Але 33-річний підприємець також висловив жаль, що раніше висміював побоювання про вплив дезінформації, поширюваної у Facebook на результати виборів.

“Називати їх божевільними було зневажливо, і я шкодую через це. Це питання надто важливе, щоб ним зневажати”, - пише Марк Цукерберґ.

Більшу частину свого допису підприємець відвів на переконування, що Facebook відіграє переважно позитивну роль, давши людям можливість висловлюватися, а кандидатам безпосередньо спілкуватися з виборцями.

Цукерберґ зокрема стверджує, що завдяки інформації у Facebook, що об’єднує близько 2 мільярди людей у світі, на виборчі дільниці прийшли мільйони американців.

Він також наполягає, що виявлена “проблематична” політична реклама становила мізерну частку у політичній рекламній кампанії в мережі, на яку політичні сили витратили “сотні мільйонів”.

Марк Цукерберґ закінчує допис обіцянкою, що Facebook виконуватиме роль у “захисті від держав, які намагаються поширювати дезінформацію та підривати вибори”.

“Ми надалі працюватимемо, щоб забезпечувати цілісність вільних і справедливих виборів у світі, і щоб забезпечити, що наша громада є платформою для усіх ідей, а також силою за добро та демократію”.

Представників компаній Facebook, Twitter і Google запросили 1 листопада дати свідчення у комітеті Сенату США з питань розвідки у справі звинувачень про російське втручання.

Жодна з трьох компаній ще не підтвердила, чи її представники прийдуть на засідання.

Дивіться також: Пропаганда - один із головних інструментів поширення впливу Кремля

XS
SM
MD
LG