Спеціальні потреби

Ґінґрич та Рон Пол не зможуть скласти конкуренцію Ромні


Фаворити республіканських перегонів Міт Ромні (крайній ліворуч), Ньют Ґінґрич (другий ліворуч) та Рон Пол в ході публічних дебатів у штаті Айова.
Фаворити республіканських перегонів Міт Ромні (крайній ліворуч), Ньют Ґінґрич (другий ліворуч) та Рон Пол в ході публічних дебатів у штаті Айова.

Партійні збори - caucus - республіканців у штаті Айова, які відбудуться 3-го січня гратимуть неабияку роль у визначенні єдиного кандидата від партії на виборах президента США. Напередодні цієї події найвищі шанси стати ним має колишній губернатор штату Массачуссетс Міт Ромні, якого і називали фаворитом на самому початку республіканських «перегонів».

Позитивна динаміка, якою донедавна міг похвалитись Ньют Ґінґрич, стрімко зникла під ударами антиреклами, яку поширюють проти нього прихильники Ромні. Останній при цьому публічно дистанціюється від телевізійних оголошень присвячених його безпосередньому конкуренту.

«Знаєте, що тішить Барака Обаму? Політичний багаж Ньюта Ґінґрича», - каже телевізійний ролик.

За словами самого Ґінґрича, Ромні зацікавлений в очорнені свого єдиного реального конкурента в боротьбі за право представляти республіканців на виборах президента США.

«Люди Ромні роблять за нього брудну роботу», - заявив Ґінґрич у вівторок.

Нині він вимагає щоб Ромні взяв на себе відповідальність за розв’язану інформаційну війну, втім навіть це ймовірно не зможе реанімувати кампанію Ґінґрича.

Шанси Ромні на кінцевий успіх виглядають ще більш оптимістичними зважаючи на той факт, що напередодні партійних зборів у Айові – знаменитих величезною увагою до них з боку медіа – відбувся стрибок популярності конгресмена з Техасу Рона Пола, який має репутацію контроверсійного політика.


Рон Пол є переконаним лібертаріанцем, ратує за максимальне обмеження участі федерального уряду в житті американців та повагу до духу та букви Конституції США.

Раптове піднесення Пола в рейтингу симпатій республіканців можна пояснити як рядом влучних коментарів, так і переходом на його бік частини прихильників Ґінґрича. Втім на те, що він має реальні шанси порівнятись із Ромні – розраховувати не доводиться. Успіх Пола в Айові – якщо він і матиме місце – призведе лише до переходу більшості поміркованих республіканців на бік Ромні.

Рон Пол має прізвисько «Доктор Ні» через його медичну освіту та відому фразу про те, що він «ніколи не підтримає закон, який пропонує щось, що дослівно не схвалюється у тексті Конституції». Пол також відомий тим, що виступає за легалізацію наркотиків у США та проти загального медичного страхування.

За даними опитування громадського думки проведеного каналом ABC, попри тимчасовий стрибок у популярності Рона Пола, він не має підтримки навіть серед власної партії. Так, 51 відсоток республіканців вважають, що він не має лідерського характеру.

Прикметно, що як Рон Пол так і Ньют Ґінґрич в різні часи стали «жертвами» розіграшів британського коміка-провокатора Саші Барона Когена відомого за скандальними образами репера Алі Джі, казахського журналіста Бората Согдієва та австрійського фешн журналіста Бруно Гейхарда.

Так Ньют Ґінґрич спілкуючись із Алі Джи, якого він сприймав як журналіста молодіжного передачі заявив – серед іншого - що знаменитий тим, що реформував систему соціального забезпечення США, яка «давала гроші людям, щоб вони нічого не робили».

Натомість інтерв’ю з Роном Полом Коен провів вже в образі фешн-журналіста Бруно. Останній за легендою переплутав республіканця Рона Пола із відомим трансвеститом Ру Полом. В ході інтерв’ю-провокації Коен заманив політика до спальні готельного номера та почав роздягатися перед ним. Обурений конгресмен негайно покинув знімальний майданчик.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG