Спеціальні потреби

Безкоштовно вчитись, займатись спортом та розважатись - цими онлайн можливостями можна скористатись під час карантину


Попри поширення коронавірусу, чимало освітніх та розважальних закладів у США відкрили безкоштовні можливості для користувачів - бібліотеки зробили доступними електронні книги, спортивні школи пропонують безкоштовні заняття, театри проводять прямі включення, концерти, найвідоміші музеї світу відкрили свої експозиції онлайн, а голоси діснеївських улюблених героїв читають у соцмережах дитячі книги для шанувальників. "Голос Америки" зібрав деякі корисні можливості, доступні споживачам у будь-якій частині світу.

1. Електронні бібліотеки

Громадська бібліотека Нью-Йорка закрита щонайменше до 31 березня, у зв'язку з поширенням коронавірусу. Втім, доступ до книг в електронному форматі відкритий.

Додаток бібліотеки, що називається SimplyE, містить понад 300 тисяч електронних книг різних жанрів. Крім книг англійською, доступні також видання французькою, іспанською, італійською, німецькою мовами. Книголюбам потрібно лише обрати книгу в додатку, завантажити її і знайти затишне місце для читання з екрану. До речі, щоб почитати книги на додатку бібліотеки Нью-Йорка, не обов'язково перебувати у "великому яблуку".

Щонайменше у кількох штатах США місцеві бібліотеки дозволяють своїм користувачам - через номер бібліотечної картки - завантажувати дитячі та дорослі книги.

Цифрова Бібліотека Єльського університету відкрила доступ не лише до виставок, книжок, фотографій та мап, тут також можна послухати курси та лекції на різноманітну тематику. Серед них - навчальний курс “Історія епідемій у західних суспільствах” від професора Френда Сноудена.

2. Музеї відкрив експозиції онлайн

Майже всі 20 Смітсонівських музеїв США стали ще ближчими до населення майже всієї планети. Понад 2.8 мільйонів зображень можна побачити онлайн на сайтах музеїв з будь-якого куточка світу.

Музей американського мистецтва Уітні, серед іншого, відкрив онлайн-виставку для дітей, а Єврейський музей пропонує аудіо-тури про історію та культуру єврейського народу. Екскурсовод розповідає про історію кожного артефакту на онлайн-зображенні.

Оперний театр Нью-Йорка Metropolitan Opera щодня проводить пряме включення своїх концертів. Анонси театр публікує на своїй твітер-сторінці

3. Безкоштовне навчання пропонують 450 університетів США

Елітні американські університети пропонують тисячі англомовних онлайн-курсів для всіх бажаючих. Ось за цим лінком можна знайти безкоштовне навчання за різноманітними спеціальностями: комп'ютерні науки, програмування, гуманітарні науки, бізнес, мистецтво і дизайн, соціальні науки, математика, інженерія, освіта, медицина та інші.

Любителям дизайну та анімації у час пандемії рекомендуємо звернути увагу також на спеціалізовані онлайн-курси, як то англомовні UI/UX Design та Графічний дизайн від Coursera, україномовний фейсбук-курс «Шрифтовий логотип», а ще платформа Kadenze від 20 березня запускає безкоштовний курс про анімаційні GIF-відео.

4. Спорт

Мережа американських спортзалів YMCA у штаті Вашингтон розробила близько 60-ти безкоштовних відео-уроків для онлайн-користувачів, Серед запропонованих занять - йога, Tai Chi, Bootcamp, бокс, а також заняття з футболу для дітей.

Танцювальна студія CLI Studios з 16 березня запустила щоденні безкоштовні прямі включення занять з “найкращими танцюристами світу” - про це йдеться у рекламі проекту. Наразі на вебсайті компанії у майбутньому графіку заплановано принамні ще 15 танцювальних класів. Щоб приєднатися, необхідна реєстрація на сайті.

5. Дітям

Школа бойових мистецтв у штаті Нью-Йорк після закриття перейшла на щоденні онлайн-заняття у соціальних мережах. Вчителі записують відео у Фейсбук - переважно для дітей від 10 до 14 років - де пояснюють, як виконувати окремі вправи, і дають студентам завдання для практики вдома. Чимало дітей у коментарях діляться відео зі своїми успіхами. Заняття доступні для всіх.

Голівудський актор Джош Гед, який є голосом героя Олафа у фільмах "Крижане серце/Frozen" в час пандемії коронавірусу пропонує громадськості свій голос. Він начитує дитячі книжки у Твітері онлайн. Перше відео актора вже переглянуло понад 366 тисяч людей. Його хештег #GadBookClub

Дивіться також: "Вона не має доброї репутації" - Мелінда Герінг про Генеральну прокурорку України Ірину Венедиктову

"Вона не має доброї репутації" - Мелінда Герінг про Ірину Венедиктову. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:35 0:00

  • 16x9 Image

    Ірина Матвійчук

    Журналістка, репортерка, редакторка вебсайту. Цікавлюсь соціальними темами та історією. Для потенційних сюжетів завжди шукаю захопливі історії про українців у США, маловідомі сторінки історії, про неймовірні долі людей та бізнесів. Приєдналася до команди Української служби Голосу Америки у 2014 році. Перед тим працювала в журналі National Geographic та на "Радіо Свобода". Люблю читати книжки, створила у США книжковий клуб Books-R-Us Ukrainian. Із задоволенням подорожую в країни/регіони, які є непопулярними для туристів. Одружена, маю доньку.  

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG