Спеціальні потреби

Європейці незадоволені: посилення санкцій США проти Росії може зірвати "Північний потік 2"


Зіґмар Ґабріель
Зіґмар Ґабріель
Енергетичні поставки Європи є питанням Європи, а не Сполучених Штатів Америки
заява Зіґмара Ґабріеля та Кристіана Керна

Німеччина та Австрія різко розкритикували законопроект про санкції проти Росії, затверджений Сенатом цього тижня через вплив, який санкції, в разі затвердження, матимуть на європейський бізнес, повідомляє Associated Press. Зокрема, найбільшого негативного впливу можуть зазнати європейські компанії, які займаються транспортуванням природного газу до Європи.

Загрожувати компаніям з Німеччини, Австрії та інших європейських держав покаранням зі США, якщо вони братимуть участь в газових проектах, як «Північний потік 2», або за їх фінансування, приносить нову і негативну якість до європейсько-американських відносин
заява Зіґмара Ґабріеля та Кристіана Керна

«Енергетичні поставки Європи є питанням Європи, а не Сполучених Штатів Америки», - йдеться у спільній заяві міністра закордонних справ Німеччини Зіґмара Ґабріеля та канцлера Австрії Кристіана Керна.

В соїй чиновники припустили, що санкції, які можуть зачепити енергетичний сектор, продиктовані «неналежними міркуваннями, такими як економічні інтереси США в експорті газу», за повідомленням Politico. Зокрема, може постраждати російський проект побудови нового газопроводу до Європи «Північний потік 2».

«Загрожувати компаніям з Німеччини, Австрії та інших європейських держав покаранням зі США, якщо вони братимуть участь в газових проектах, як «Північний потік 2», або за їх фінансування, приносить нову і негативну якість до європейсько-американських відносин», - стверджується в заяві.

Сприйняття проекту «Північний потік 2» в Європі не є однозначним. Україна та країни Східної Європи виступають проти проекту, ствреджуючи, що він має ознаки політичного проекту Кремля. Водночас, проекту вдалось заручитись підтримкою потужних західноєвропейських компаній, висунувши аргумент про те, що проект є повністю комерційним.

Дивіться також: Час-Time: Сенат США проголосував за документ, який може розширити санкції проти Росії

Час-Time: Сенат США проголосував за документ, який може розширити санкції проти Росії
please wait

No media source currently available

0:00 0:15:00 0:00

  • 16x9 Image

    Оксана Бедратенко

    Вебредакторка, журналістка, економічна оглядачка Української служби Голосу Америки. Висвітлюю теми міжнародних санкцій, економіки воєнного часу, світові тенденції на ринках нафти та газу, новини фінансової сфери. Пояснюю просто складні теми міжнародних відносин, економіки США, України та світу, як в розлогих статтях, так і в коротких графічних відео.

Інше за темою

XS
SM
MD
LG