Спеціальні потреби

«Я не хотів би робити кроки, які закрили б канали спілкування з Москвою» - Тіллерсон про посилення санкцій


Державний секретар США Рекс Тіллерсон дав свідчення у вівторок у Комітеті Сенату з міжнародних відносин

Держсекретар Рекс Тіллерсон закликав Конгрес не обмежувати можливості для покращення спілкування з Росією, незважаючи не те, що відносини між двома країнами "знаходяться в найнижчій точці".

Ми хотіли би бачити більше гнучкості, щоб мати можливість «піддати жару», коли нам це потрібно, в співпраці з Росією
Рекс Тіллерсон

Коментуючи плани Сенату посилити санкції проти Росії і закріпити їх законодавчо, Тіллерсон закликав Сенат залишити більше можливостей для гнучкої політики адміністрації президента Трампа стосовно Росії.

Читайте також: Сенатори США домовилися про нові санкції щодо Росії

Цього тижня російський уряд продовжив довгу традицію арештів протестуючих опозиціонерів. Ця ж Росія порушила міжнародний порядок, провівши вторгнення та окупацію частини України, поширюючи свою репресивну тактику
сенатор Роберт Менендес

"Я бачив законопроект (про санкції) - ця ініціатива виникла в останні 24 години. Вважаю, стосовно Росії, ми хотіли би бачити більше гнучкості, щоб мати можливість «піддати жару», коли нам це потрібно, в співпраці з Росією". Рекс Тіллерсон також зазначив: "У нас є можливість співпраці з таких питань як Сирія, або там, де вони просять нас долучитись до питання України. У нас є певні відкриті канали, де ми починаємо говорити і, ми не хотіли би перекривати ці канали якимись новими ініціативами".

В той же час, сенатори різко розкритикували зниження запиту на фінансування підтримки демократії, передбачене в бюджетній пропозиції адміністрації Трампа. "Підтримка демократії, незалежних ЗМІ та свободи самовираження та організацій глибоко закладена серед основоположних цінностей, які сформували цю велику країну. ... Теперішня адміністрація, хоча і заявляє про зворотнє, але не надає пріоритетного значення демократії в американській закордонній політиці. Запит адміністрації на фінансування програм з підтримки демократії, прав людини та доброчесного управління, є на 31% нижчим. Більше того, коли голова держави проводить офіційні державні візити до країн, які мають тривалу історію порушень прав людини – видається, що права людини не знаходяться в порядку денному президента. Мене жахає, що ви повністю обнулили рахунок з підтримки демократії", - заявив в своєму коментарі сенатор Менендес.

сенатор Роберт Менендез
сенатор Роберт Менендез

​"Фактично, це обмежує провідну позицію США у світі і відкриває двері для посилення впливу Росії та Китаю. Є прямий зв’язок між внутрішніми репресіями та ворожими діями за кордоном. Цього тижня російський уряд продовжив довгу традицію арештів протестуючих опозиціонерів. Ця ж Росія порушила міжнародний порядок, провівши вторгнення та окупацію частини України, поширюючи свою репресивну тактику", - наголосив сенатор.

Дивіться також: Ось як Трамп відреагував на свідчення колишнього директора ФБР Комі

Ось як Трамп відреагував на свідчення колишнього директора ФБР Комі. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:39 0:00

  • 16x9 Image

    Оксана Бедратенко

    Вебредакторка, журналістка, економічна оглядачка Української служби Голосу Америки. Висвітлюю теми міжнародних санкцій, економіки воєнного часу, світові тенденції на ринках нафти та газу, новини фінансової сфери. Пояснюю просто складні теми міжнародних відносин, економіки США, України та світу, як в розлогих статтях, так і в коротких графічних відео.

XS
SM
MD
LG