Спеціальні потреби

Гейґел: США намагаються сформувати міжнародну коаліцію щодо Сирії


Чак Гейґел
Чак Гейґел
Незважаючи на відмову Великобританії від участі у військовому втручанні в конфлікт у Сирії, США все-таки намагатимуться створити міжнародну коаліцію для спільних дій проти цієї країни.

Про це в п'ятницю заявив журналістам міністр оборони США Чак Гейґел після того, як британський парламент проголосував проти військового втручання.

«Президент Обама і наш уряд - незалежно від того, яке рішення буде прийнято - націлені на спільну міжнародну операцію», - заявив Гейґел, який прибув з візитом на Філіппіни.

Глава Пентагону додав, що США продовжать консультації з Великобританією.

«Наш підхід полягає в продовженні роботи з формування міжнародної коаліції, яка буде діяти спільно. Думаю, ви помітили, що низка країн вже озвучили свою позицію про використання хімічної зброї в Сирії».

Однак слідом за Великобританією уряд Німеччини заявив у п'ятницю, що не планує брати участі у військовій операції проти Сирії.

«Ми не розглядали питання військової участі Німеччини в минулому, і не розглядаємо його в даний час» , - заявив журналістам офіційний представник німецького уряду Штеффен Зайберт.

Президент Франції Франсуа Олланд заявив, що рішення Великобританії не вплине на позицію його країни щодо Сирії. За словами Олланда, метою удару по Сирії не буде повалення сирійського президента Башара Асада. «Ми не збираємося «визволяти» Сирію або скидати диктатора. Однак я вважаю за необхідне зупинити дії режиму, націлені на те, щоб завдати непоправної шкоди власному населенню», - сказав французький президент в інтерв'ю газеті «Монд».

У четвер адміністрація президента США Барака Обами надала законодавцям інформацію, яка, на її думку, свідчить про те, що сирійський уряд несе відповідальність за використання хімічної зброї проти мирного населення.

Незважаючи на це, на адресу Білого дому надходять нові запитання, що стосуються достовірності наявних розвідданих.

В умовах, коли військова операція в Сирії представляється неминучої, Білий дім опинився під градом запитань, що стосуються наявних в уряду даних про хімічну атаку в Дамаску 21 серпня.

Вашингтон і його основні союзники поклали відповідальність за атаку, в якій загинули сотні людей, на режим сирійського президента Башара аль-Асада. Сирійський уряд відкидає ці звинувачення.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG