Спеціальні потреби

Країни світу осуджують хімічну атаку в Сирії


Жертви ймовірної хімічної атаки в Сирії
Жертви ймовірної хімічної атаки в Сирії
Росія і Китай закликали Сирію, щоб вона співпрацювала з експертами ООН і дозволила їм провести розслідування в справі ймовірного застосування хімічної зброї біля Дамаска.

Міністерство закордонних справ Росії заявило, що твердження сирійської опозиції, що в результаті застосування цього тижня отруйного газу загинули сотні людей, повинні бути об’єктивно розглянуті. Воно закликало сирійський уряд до співпраці у слідстві.

Росія також закликала повстанців, щоб вони гарантували безпечний доступ місії ООН, яка вже перебуває в країні для розслідування попередніх звинувачень у застосуванні хімічної зброї.

Міністерство оприлюднило заяву після телефонної розмови між російським міністром закордонних справ Сергієм Лавровим і державним секретарем США Джоном Керрі.

У п’ятницю також Міністерство закордонних справ Китаю підтримало заклики до проведення розслідування Організацією Об’єднаних Націй. Представник МЗС сказав державному агентству новин Сіньхуа, що Китай «рішуче виступає проти» застосування хімічної зброї будь-якою стороною.

Також США почали чинити тиск на ООН, щоб організація очолила розслідування.

Президент Барак Обама заявив компанії кабельного телебачення CNN, що офіційні особи тепер збирають інформацію про ці повідомлення. Він сказав, що ймовірна хімічна атака в Сирії є «очевидно великою подією, яка викликає серйозне занепокоєння.

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун заявив, що застосування хімічної зброї дорівнюватиме «злочину проти людства» і нестиме «серйозні наслідки». Він також сказав, що ООН офіційно попросила Сирію дозволити експертам ООН «швидко провести рослідування» в районі імовірної атаки з використанням хімічної зброї. Сирія заперечила, що вона застосувала хімічну зброю.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG