Спеціальні потреби

Вахта прав людини: Сирія повинна припинити ракетні атаки


Правозахисна організація Вахта прав людини закликає сирійські війська припинити, як сказано, неперебірливе застосування балістичних ракет у населених районах. Базована у США організація повідомила в понеділок, що вона веде слідство в справі, як здається, ракетних ударів цього року, в результаті яких загинуло 215 цивільних, головно в місті Алеппо та в його районі.

Алеппо – найбільше сирійське місто, і в його районі відбувалися головні бої між військами президента Башара аль-Асада і повстанцями, які намагаються усунути його від влади.

Вахта прав людини заявила, що, за всіма ознаками, в районі міста немає військових об’єктів, де сталося сім атак, які «спричинили значну кількість жертв серед цивільного населення, але не принесли військових здобутків».

У заяві піддано критиці застосування балістичних ракет, кажучи, що навіть коли в даному районі й перебували повстанці, то ракетна зброя рідко попадає у місця їх перебування. В результаті того, як сказано, ракетні атаки мають нищівний вплив на цивільне населення.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG