Спеціальні потреби

Росія: сирійський уряд погодився на участь у мирній конференції


Росія повідомила, що сирійський уряд у принципі погодився взяти участь у пропонованій міжнародній мирній конференції про майбутнє країни. Представник Міністерства закордонних справ Росії сказав у п’ятницю, що Сирія погодилась взяти участь у конференції, яку Росія і США запропонували на наступний місяць у Женеві. Проте він додав, що поки що неможливо встановити дату, тому що неясно, хто виступатиме від імені сирійської опозиції.

У четвер видатний представник сирійської опозиції запропонував план зміни влади, який вимагає від президента Башара аль-Асада передати владу своєму високопоставленому помічникові і залишити країну. Голова головної опозиційної Сирійської національної коаліції Моаз аль-Хатіб, який залишає посаду, оприлюднив цей план на своїй сторінці Facebook у четвер.

Сирійська національна коаліція обмірковує питання, чи підтримати американсько-російську ініціативу, яка закликає опозицію і уряд взяти участь у мирній конференції для врегулювання дворічного конфлікту.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG