Спеціальні потреби

Пан Ґі Мун обговорює ситуацію в Сирії з російськими керівниками


Генсекретар ООН Пан Ґі Мун
Генсекретар ООН Пан Ґі Мун
Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун перебуває в Сочі, де він розпочав у п'ятницю переговори з російськими керівниками щодо Сирії, Північної Кореї та інших глобальних питань.

Прес-секретар Пан Ґі Муна, Мартін Несіркі, повідомив, що генсек ООН завершить свій візит у неділю.

Очікується, що президент Росії Володимир Путін зустрінеться з Пан Ґі Муном у своїй літній резиденції в Сочі.

У понеділок Несіркі повідомив, що Сирія займе «чільне місце» в переговорах генерального секретаря, але він також планує обговорити інші світові проблеми і свою програму дій на другий термін в якості глави ООН.

Минулого тижня Росія і США виступили з ініціативою про проведення міжнародної конференції, спрямованої на створення перехідного уряду в Сирії.

Зустріч Пан Ґі Муна з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим уже відбулася.

За словами Лаврова, генеральний секретар ООН підтримав російську ініціативу про проведення в Женеві зустрічі щодо Сирії під егідою ООН. Тепер необхідно визначитися з колом учасників конференції, заявив російський міністр. Москва виходить з того, що запросити до Швейцарії потрібно всіх сусідів Сирії, а також учасників першої Женевської конференції.

«Ми не повинні дозволити цьому руху зупинитися», - сказав Пан Ґі Мун після зустрічі з Лавровим.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG