Спеціальні потреби

Росія посилює заходи щодо покінчення з конфліктом у Сирії


Росія заявила, що вона посилює свої заходи, скеровані на покінчення з кровопролиттям у Сирії, де внаслідок конфлікту, який триває майже два роки, загинули тисячі цивільних осіб.

Речник МЗС Росії Олександр Лукашевич повідомив, що Москви веде діалог як зі сирійським урядом, так із опозиційними групами.

Про це він заявив невдовзі після того, як урядова делегація Сирії, на чолі зі заступником міністра закордонних справ Фейсалом Макдадом, провела переговори в Москві з главою російського зовнішньополітичного відомства Сергієм Лавровим.

Росія, яка є давнім союзником Сирія, як повідомляється, намагається знайти вихід з громадянського конфлікту і забезпечити мирний перехід влади в країні.

Переговори між Макдадом і Лавровим відбулися перед запланованою на суботу у Росії зустріччю міжнародного посланця з сирійської кризи Лахдара Брагімі. На порядку денному – варіанти вирішення кризи.

Виступаючи у четвер у Дамаску, Брагімі закликав до формування в Сирії перехідного уряду «з усіма виконавчими повноваженнями». За його словами, цей кабінет має керувати країною до проведення виборів.

Брагімі завершив 5-денний візит до Сирії, під час якого він, зокрема, провів переговори з сирійським президентом Башаром аль-Асадом.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG