Спеціальні потреби

РФ виступає проти розміщення на території Сирії іноземних військ


Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров

Росія, яка є союзником Сирії, заявила, що вона не допустить до розміщення на сирійській території іноземних військових сил. Таку заяву зробив глава Міністерства закордонних справ РФ Сергій Лавров.

Лавров виключив можливість застосування зовнішніх сил проти Сирії кажучи, що Росія не пропустить у Раді Безпеки ООН резолюцій, що санкціонують такий крок.

У вівторок, чільні дипломати Ради Безпеки обговорювали доопрацьований проект російської резолюції, в якій покладається відповідальність за насильство в Сирія як на уряд, так і на опозицію. Франція, Великобританія і Сполучені Штати вимагають від ООН жорстко засудити Сирію, проте Росія і Китай блокують їхні заходи.

Втім Сирія відкинула пропозицію Катару щодо надіслання арабських військових сил у країну для припинення заворушень кажучи, що такий крок призведе до погіршення ситуації, і відкриває двері для зовнішнього втручання у справи країни. Емір Катару шейх Гамад бін Халіфа аль-Тані висунув таку пропозицію минулого тижня називаючи це необхідним кроком для «припинення кровопролиття».

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG