Спеціальні потреби

Ось що вигадали Клінтон та Трамп, щоб отримати голоси прихильників Берні Сандерса


Приєднання Берні Сандерса до виборчої кампанії Гілларі Клінтон у якості кандидата у віце-президенти США підвищить шанси останньої на перемогу на виборах восени. На це вказують результати дослідження підготовленого Monmouth University.

39% опитаних виборців заявили дослідникам, що поява Сандерса у команді Клінтон в якості віце-президента, може мотивувати їх підтримати Гілларі. Причому фігура Сандерса у кампанії Клінтон симпатична 64% лібералів та 53% демократів.

Окрім того, Берні - єдиний із усіх потенційних віце-президентів чия присутність може позитивно вплинути на результат виборів для Гілларі.

... Між нами більше спільного ніж відмінного
Клінтон про Сандерса

Клінтон досі не коментувала сценарій Сандерс-віце-президент, проте з початку червня все частіше заявляє, орієнтуючись на виборців Сандерса, що має багато спільного із Берні.

"Незалежно від того, чи на праймериз ви підтримували мене, чи сенатора Сандерса, нам всім треба далі працювати разом заради кращої, справедливішої та сильнішої Америки", - твітувала нещодавно Клінтон.

"... Між нами більше спільного ніж відмінного", - заявила Гілларі у Twitter у червні.

Такі примирливі заяви контрастують їз заявами двох кандидатів про одне одного у ході праймериз. Тоді Сандерс активно критикував Клінтон за її близькість до фінансової еліти США та критикував окремі рішення президента США Білла Клінтона.

Прикметно, що у 2011-му Сандерс активно хвалив того ж Білла Клінтона за те, що той зробив бюджет США прибутковим.

Підтримка Берні Сандерса допомогла би і Дональду Трампу. У таборі політика-республіканця здається вірять, що можуть "розжитись" голосами тих, хто підтримує сенатора від штату Вермонт. Сам Дональд Трамп вже працює у цьому напрямку. У середу у програмній промові республіканець підкреслив, що бачить завданням свого президентства зміну статусу кво у США, який обурює і Сандерса та його виборців.

Ось чому ми закликаємо прихильників Берні Сандерса приєднатись до нашого руху: разом ми зможемо виправити систему
Дональд Трамп про Берні Сандерса

"Куди би я подивився, я бачу нереалізований потенціал цієї країни, яка могла би бути кращою. Але ми не можемо вирішити жодну із цих проблем, якщо будемо покладатись на тих політиків, які ці проблеми створили. Ми ніколи не виправимо прогнилу систему, якщо довіримо цю роботу тим, хто її і довів до такого стану. Еліта створила правила за якими діє система, і мета цих правил - тримати еліту при владі та при грошах. Ось чому ми закликаємо прихильників Берні Сандерса приєднатись до нашого руху: разом ми зможемо виправити систему, щоб вона працювала на всіх американців", - заявив Трамп у Нью-Йорку.

Втім реверанси у бік виборців Берні ймовірно не обернуться пропозицією самому Сандерсу приєднатись до кампанії Трампа.

"Що нам справді треба, та це не дати Дональду Трампу та іншим розділити нас",- вказує законодавець-демократ, якого критики називають соціалістом в одній із нещодавніх заяв.

"Нам треба об'єднати людей, щоб протистояти можновладцям, які шкодять середньому класу. Трамп намагається використати страх і розділити нас", - заявляв Сандерс в іншому вппадку.

Хоча Трамп активно заграє із виборцями Сандерса, найкращим віце-президентом для нього, відповідно до дослідження Monmouth University, міг би стати сенатор-республіканець Марко Рубіо, якого Трамп розгромно переміг у ході боротьби за номінацію від Республіканської партії.

Сам Рубіо донедавна активно дистанціювався від Дональда Трампа, наголошуючи на тому, що вважає своїм завданням зупинити ексцентричного політика.

Дивіться також: Берні Сандерс нарешті розповів, якою хоче бачити зовнішню політику США

Берні Сандерс нарешті розповів, якою хоче бачити зовнішню політику США. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:55 0:00

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG