Спеціальні потреби

США повинні ставитися серйозніше до посилення пропаганди Кремля - «Вашингтон пост»


«З-поміж головних стовпів, на яких тримається влада Володимира Путіна і його світогляд, - хабарництво, кумівство, параноя і обурення через підупале становище Москви в пострадянський період, - годі переоцінити ту важливість, яку він надає пропаганді», - йдеться в редакційній статті видання The Washington Post.

«Для російського лідера, досвідченого колишнього апаратника КДБ, інформація є важливим інструментом контролю, впливу і залякування; журналістика західного зразка і вільний потік новин йому ненависні. З продовженням його військової агресії в Україні, Путін змусив замовкнути і без того слабкі голоси внутрішнього протесту і посилив звучання кремлівських антизахідних поглядів усередині країни і за кордоном», - йдеться у редакційній статті.

Та хоч як би йому цього бажалося, Путін не зможе воскресити Радянський Союз
«Вашингтон пост»

Видання зазначає, що днями російські офіційні особи оголосили про ініціативу, мета якої - поширення пропаганди Москви на закордонну аудиторію через радіо та Інтернет.

На утриманні Путіна знаходяться тисячі пропагандистів, готових розгорнути роботу в 25 найбільших містах світу в спробі протистояти тому, що Кремль вважає проамериканською упередженістю західних ЗМІ. Ця мережа, з бюджетом в десятки мільйонів доларів, зветься «Спутник» - на честь радянського космічного супутника, запущеного в 1957 році, - і є безсумнівним віддзеркаленням повернення Москви до менталітету «холодної війни», - відзначає газета в редакційній статті за п’ятницю.

«Та хоч як би йому цього бажалося, Путін не зможе воскресити Радянський Союз, і навряд чи йому вдасться повернути вплив Москви на рівень періоду «холодної війни», - вважає газета. - Але користуючись законами, спрямованими на залякування і насаджуення страху, Путін може досягти певних успіхів у справі відтворення радянської системи контролю над інформацією, яку споживають більшість російських громадян».

«Втім, залякування в поєднанні з безглуздою, але спритною пропагандистською інформацією, впливає на сусідні країни, і Сполученим Штатам слід поставитися до цього серйозніше», - резюмує газета Washington Post.

Дивіться також: «Раша тудей» покарають за маніпуляції? - коментар експерта

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG