Спеціальні потреби

Християнство у США врятує імміграційна реформа - священик


Імміграційна реформа врятує християнство у США?
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:27 0:00

Імміграційна реформа врятує християнство у США?

Сенат Сполучених Штатів проголосував розглянути проект закону про імміграційну реформу, яка, в разі схвалення на всіх рівнях, відкриє шлях до громадянства 11 мільйонам нелегалів. Проблема людей, на яких покладається економіка, але які не мають права на проживання та роботу у США, назрівала давно. Вирішити її не вистачало політичної волі. Однак на законодавців тисне суспільство, яке останнім часом ставиться до реформи позитивно. Узаконити статус нелегалів закликають навіть релігійні організації.

Навіть група монахинь подорожує автобусом по країні, закликаючи провести реформу імміграційної системи.

Торік вони показали свою політичну міць, провівши подібну кампанію проти бюджетного плану республіканців. Сестра Сімон Кемпбел розповідає, що учасниці акції закликають легалізувати мільйони іммігрантів, які перебувають в країні без права на проживання та роботу:

«Ми повинні припинити залякування. Демократія не може спиратися на страх. Ми повинні відкрити очі і подивитися на наше минуле, яке таке чудове завдяки саме іммігрантам».

Ці католицькі монахині особисто знайомі з проблемою, адже чимало прихожан церков, у яких вони служать, нелегальні іммігранти, на плечі яких покладається значна частина економіки країни.

Сестра Сімон Кемпбел каже:

«Ми бачимо вклад іммігрантів у наше суспільство. Бачимо, як вони тяжко працюють на найважчих роботах».

Католики не єдині, хто закликає до проведення імміграційної реформи. Ідею підтримують також, як правило, консервативно налаштовані євангелісти.

Депортація 11 мільйонів людей означатиме вивезення іспаномовної церкви. Що врешті решт, якщо подивитися на тенденцію сьогодення, може означати депортацію американського християнства.
Самуель Родріґес
Вони навіть організували активну кампанію за реформування імміграційного законодавства, у рамках якої запустили соціальну рекламу на телебаченні.

Священик Самуель Родріґес розповідає, що 30-40 відсотків прихожан іспаномовних церков, як правило, іммігранти-нелегали:

«Депортація 11 мільйонів людей означатиме вивезення іспаномовної церкви. Що врешті решт, якщо подивитися на тенденцію сьогодення, може означати депортацію американського християнства».

Народжена у Сполучених Штатах молодь все менше приєднується до релігійних організацій, тож церковні лідери покладають надію на іммігрантів. Щоправда, експерти, такі як Марк Тулей з консервативного інституту Релігії та демократії, сумнівається, що підтримка реформи збільшить кількість прихожан у християнських церквах:

«Я скептично дивлюсь на це. Не думаю, що лише тому, що деякі білі євангелісти Англіканської церкви виступають за легалізацію нелегальних іммігрантів, останні прийдуть до їх церков».

Підтримка євангелістів та католиків надзвичайно важлива для успіху імміграційної реформи. Адже це перша і друга за кількістю віруючих церкви у США.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG