Спеціальні потреби

Обама в Лас-Вегасі виступив на підтримку імміграційної реформи


У вівторок президент Обама відвідав штат Невада, щоб розповісти виборцям про запропоновану ним реформу імміграційного законодавства. Сенатори, які представляють обидві партії, також представили свої пропозиції щодо реформи.

Виступаючи в Лас-Вегасі, Обама заявив, що прийшов час упорядкувати неефективну американську імміграційну систему.

Президент представив свій план через день після того, як вісім сенаторів - по чотири від кожної з двох партій - виступили зі своєю пропозицією щодо реформи. Президент позитивно відгукнувся про досягнутий між двома партіями консенсус.

Обама закликав удосконалити кілька аспектів імміграційної політики, в тому числі порядок отримання нелегальними іммігрантами американського громадянства.

Президент сказав, що перш, ніж іммігрант може «стати в чергу» на отримання громадянства, він повинен пройти перевірку, сплатити всі податки і штрафи та вивчити англійську мову.

Представники адміністрації зазначають, що пропозиція сенаторів узгоджуються з проголошеними президентом принципами імміграційної політики. Проте Обама заявив, що якщо план сенаторів не пройде, він представить власну пропозицію.

Незважаючи на те, що план узгоджений обома партіями, його затвердження Сенатом не гарантоване, а в контрольованій республіканцями Палаті представників все може виявитися ще складнішим.

Імміграція є дуже важливим питанням для іспаномовних американців - найбільшої і найбільш швидкозростаючою етнічної групи. На листопадових президентських виборах абсолютна більшість виборців, що належать до цієї групи населення, проголосувала за Обаму та інших демократів.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG