Спеціальні потреби

Трамп і Меркель у Гамбурзі говорили за зачиненими дверима


Дональд Трамп і Анґела Меркель у Гамбурзі, 6 липня 2017.
Дональд Трамп і Анґела Меркель у Гамбурзі, 6 липня 2017.

Як повідомлялося раніше, на порядку денному розмов - торгівля, кліматичні зміни та імміграція

Президент США Дональд Трамп ввечері в четвер зустрівся в Гамбурзі з канцлером Німеччини Анґелою Меркель, одним зі своїх головних критиків на світовій арені, напередодні саміту «Великої двадцятки», який розпочнеться в п'ятницю.

Дональд Трамп зустрівся із канлеркою Німеччини Анґелою Меркель. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:30 0:00


Двоє лідерів зустрілися в готелі, коротко привітавши один одного в присутності журналістів, після чого пішли на закриті переговори, в ході яких, як очікувалося раніше, повинні були бути порушені такі теми, як торгівля, зміна клімату та імміграція.

Меркель висловила своє невдоволення рішенням Трампа вийти з укладеної в 2015 році Паризької кліматичної угоди, націленої на обмеження викидів парникових газів по всьому світу в найближчі роки. Вона заявила, що рішення Трампа «викликає глибокий жаль».

Вона також заявила, що Європа більше не може повністю розраховувати на США як на партнера на світовій арені, в той час як Трамп просуває свою політику «Америка понад усе». Меркель додала, що Німеччина і Китай можуть працювати разом над вирішенням світових проблем.

Трамп, зі свого боку, критично відгукується про зусилля Меркель щодо розширення програми прийому іммігрантів у Німеччині, в той час як сам американський лідер захищає своє рішення обмежити імміграцію з шести країн з переважно мусульманським населенням, покликане запобігти можливим терактам.

Двоє лідерів зустрічаються особисто вже вдруге: у березні Меркель відвідала Білий дім.

В ході спільної прес-конференції Трамп зазначив, що у нього з Меркель є щось спільне, очевидно, маючи на увазі свої непідтверджені заяви про те, що екс-президент Барак Обама прослуховував його під час передвиборної кампанії. Канцлер свого часу була глибоко обурена, виявивши, що США при адміністрації Обами прослуховували її телефонні розмови.

Однак Меркель не посміхнулася у відповідь на спробу Трампа пожартувати на тему прослуховування.

Дивіться також: Ремарки першої леді Меланії Трамп у Варшаві

Ремарки першої леді Меланії Трамп у Варшаві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:13 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG