Спеціальні потреби

Після хвилі ентузіазму в Польщі на вулицях Гамбурга на Трампа очікують «зомбі»


акція протесту в Гамбурзі
акція протесту в Гамбурзі

Промову Дональда Трампа з ентузіазмом сприйняли в Польщі: багатотисячний натовп на площі Красінських аплодував, вигукував привітання, скандував «Дональд Трамп! Дональд Трамп!».

площа Красинських
площа Красинських

​В Польщі, на відміну від деяких інших європейських країн, Трамп користується популярністю через його прихильність до національних традицій та зусилля з перекриття кордонів через острах перед ісламським екстремізмом, зауважує Associated Press.

В Гамбурзі, куди Трамп прибув після Варшави, весь тиждень тривають акції протесту. Антиглобалісти, захисники навколишнього середовища, профспілки, студенти та різні релігійні групи оголосили про проведення 30 різний акцій протесту під час саміту G20.

Десятки тисяч людей у Гамбурзі вийшли на запеклі протести проти саміту G20. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:37 0:00

​Протягом самого засідання, очікується близько 100 000 протестуючих. Друге за розмірами місто Німеччини залучило 20 000 поліцейських для збереження порядку, повідомляє AFP. Для того, щоб запобігти вуличному насильству та розігнати спонтанно-сформований табір протестуючих, поліцейським довелось використовувати водні гармати.

акція протесту напередодні засідання G20
акція протесту напередодні засідання G20

Провідник антикапіталістичного протесту під гаслом «Вітаємо в пеклі» Андреас Блейшмідт виголосив, що метою його акції є «надіслати послання про боротьбу ... а також показати, що світова політика G20 є провальною і вони відповідають за пекельні умови, як-от голод, війна та кліматичні катастрофи». В рамках цієї акції тисячі протестуючих покриті глиною зображували зомбі на вулицях Гамбурга.

Дивіться також: Чого очікують польські оглядачі від візиту Дональда Трампа

Чого очікують польські оглядачі від візиту Дональда Трампа. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:22 0:00

  • 16x9 Image

    Оксана Бедратенко

    Вебредакторка, журналістка, економічна оглядачка Української служби Голосу Америки. Висвітлюю теми міжнародних санкцій, економіки воєнного часу, світові тенденції на ринках нафти та газу, новини фінансової сфери. Пояснюю просто складні теми міжнародних відносин, економіки США, України та світу, як в розлогих статтях, так і в коротких графічних відео.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG