Спеціальні потреби

Дівчата-скаути у США готуються відзначати 100-літній ювілей


20-го березня виповнюється 100 років з часу заснування організації дівчат-скаутів Америки. За 100 років вишкіл у цій організації пройшли понад 50 мільйонів дівчат. На сьогодні в її лавах налічується три мільйони 200 тисяч дівчат і жінок. Мета цієї установи – виховати у дівчат сміливість, впевненість у власних силах та характер.

Пісні, ігри, заняття спортом – це лише невеликий перелік заходів, які пропонує своїм вихованцям американська організація дівчаток-скаутів. За останні 100 років ця частина діяльності руху, практично, не змінилася. Це дуже подобається 10-річній Кессіді, яка вже навіть отримала кілька відзнак за осягнення нових знань:

«Коли йдеш у похід, то отримуєш різні нашивки за вміння приготувати їжу, прибирання, оскільки все доводиться робити самим – готувати, подавати».

Звичайно, що діяльність скаутів не обмежуються тільки заняттями на свіжому повітрі. У ХХІ столітті скаутський рух намагається допомогти дівчаткам і з вибором професії.

«Дівчата повинні проводити інтерв’ю з людьми різних професій, наприклад кураторами музеїв тощо. Ми багато їздимо, займаємося волонтерською діяльністю – усім, що допоможе дівчатам при вступі до коледжу», – пояснює координатор Маня Ґревер.

Організацію дівчаток-скаутів у США заснувала Джульєтта Ґордон Лов у 1912-му році, кілька років після створення руху хлопчиків-скаутів у Великобританії. Сьогодні організація об’єднує понад 10 мільйонів дівчаток у 145 країнах світу. Лідія Сото-Гармон виконавчий директор організації дівчаток-скаутів у Вашингтоні. Жінка розповідає, що 100 років тому рух мав чимало опонентів:

«Було багато людей, які вважали, що дівчаткам досить того, аби вміти варити і займатися господарством, і тут ця жінка розповідає про якісь походи».

До 100-літнього ювілею організація випустила чимало сувенірів, які можна придбати у подарунковій крамниці. Усе ж, лідія каже, що найкращою рекламою для руху є самі дівчатка-скаути:

«З наближенням річниці, ми намагаємося використати кожну можливість, щоби надихнути нове покоління дівчаток стати лідерами, оберігати довкілля, допомагати іншим, бути чуйними, любити свою Батьківщину. Це цінності, які ми сповідуємо і повинні підтримувати».

Жінка переконана, що організація, попри свій столітній ювілей, не втратила актуальності, а значить буде рости і розвиватись.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG