Спеціальні потреби

Близько 2 мільйонів фанатів відвідали Україну з початку Євро-2012


Серед них приблизно 1 мільйон 200 тисяч туристів приїхали саме до Києва. Про це повідомили у столичній адміністрації.

В середньому фанати приїжджають на один день, але найбільше часу проводять у фан-зоні. Сильвія зі Швеції задоволена, що фан-зона української столиці розташована у самому центрі міста.

«Далеко йти нікуди не треба. Поряд багато цікавих соборів, будинків, затишні і зелені вулиці», розказує Голосу Америки шведська фанатка. «Але у фан-зоні теж дуже цікаво. Тут дуже весело, багато людей з різних країн і своєрідна футбольна атмосфера. Мені дуже подобається», – розказує Сильвія.

Організатори фан-зон намагаються по-різному розважати своїх гостей. У Києві, окрім концертів та конкурсів, є ще й виступи циркових артистів, заходи від своїх фан-клубів. Популярність місця змусила продовжити роботу київської фан-зони до 2-ої ночі.

«Звідси не хочеться йти, – пояснює Голосу Америки Тіна з Великої Британії, – всюди є пиво, футбол. І українці дуже гостинні». Не подобається британській вболівальниці те, що у метро мало хто посміхається. «От у фан-зоні усі посміхаються. Може тому й хочеться тут проводити багато часу», – каже Тіна.

Якщо ж фанати виходять за межі фан-зони, то або влаштовують самостійні екскурсії, або замовляють прогулянку по Дніпру. «Шведи, наприклад, цікавляться екскурсіями до музею Чорнобиля. Відвідуваність там зараз дуже зросла», говорить начальник головного управління комунального господарства КМДА (Київська міська держадміністрація) Дмитро Новицький. Загалом місто підготувало близько 100 офіційних екскурсій для фанатів, але поки вони не користуються попитом.

До початку Євро-2012 існувала загроза, що й Україна не буде користуватися попитом. У київській міській організації говорять, що серед іноземних фан-клубів поширювалася не дуже позитивна інформація про Україну.

«Ми створювали промо-тури, наприклад, до Стокгольма. Так як у Швеції серед фанів розповсюджувалася неоднозначна інформація. Одразу після жеребкування ми розпочали роботу із багатьма фан-клубами», каже начальник головного управління з питань підготовки Євро-2012 у Києві Тетяна Слишик. В результаті, у фан-зоні на Хрещатику зараз існує окрема зона для шведських фанатів, а у кемпінгу на Трухановому острові розмістилося близько 4,5 тисячі фанатів, з яких більшість – шведи.

Не проти великої кількості іноземних туристів і кияни, які із задоволенням заводять нові знайомства.
Не проти великої кількості іноземних туристів і кияни, які із задоволенням заводять нові знайомства..
.

Для київської мерії головним результатом чемпіонату стане те, що фанати, повернувшись додому, розкажуть про Київ своїм друзям, сусідам.

«Вже з минулого року відвідуваність Києва зросла на 19%. Ми хочемо, щоб ця цифра зросла після Євро», – каже Тетяна Слишик.

Не проти великої кількості іноземних туристів і кияни, які із задоволенням заводять нові знайомства. Хтось практикує англійську, хтось розглядає інші культури, а хтось піднімає рівень патріотизму, коли польські фанати співають український гімн у київському метро.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG