Спеціальні потреби

У Києві підсумували перші дні Євро-2012


Україна приймає Євро-2012 на високому рівні. Так оцінили проведення європейського футбольного чемпіонату в Україні його головні місцеві організатори.

«Я хочу закликати всіх погодитися з тим, що український турнір, який ми проводимо разом із Польщею, нарешті відбувся. Ми зробили все можливе, підготували всю необхідну інфраструктуру, яка б могла бути кращою. Але яка є», – зауважив президент Федерації футболу України (ФФУ) Григорій Суркіс.

«Загалом відбувається відкриття України. Іноземці не очікували такої відкритості, дружелюбності від українців та готовності до спілкування».
Маркіян Лубківський
Директор «Євро-2012» в Україні Маркіян Лубківський теж позитивно оцінив перші дні чемпіонату. За його словами, УЄФА досить схвально відгукується про організацію Євро в Україні.

«Загалом відбувається відкриття України. Іноземці не очікували такої відкритості, дружелюбності від українців та готовності до спілкування», – говорить Лубківський.

Перший матч у столиці за участю України та Швеції показав, що фанати можуть співіснувати мирно. Директор «Євро-2012» в Україні підтверджує, що у понеділок жодних порушень, бійок після матчу не було. А 11 червня у київській фан-зоні був поставлений перший рекорд – її відвідало близько 100 тисяч вболівальників, про що повідомила міська адміністрація.

Іноземні журналісти, втім, нагадали українським організаторам Євро про бойкот чемпіонату через справу Тимошенко. На що віце-прем’єр Борис Колесніков зазначив, що таких спекуляцій існує дуже багато, а «відвідати гру своєї улюбленої команди своєї країни – це можливість, а не обов’язок будь-якого політика».

Григорій Суркіс відзначив, що йому хоч і шкода Юлії Тимошенко, але країни йому шкода більше. «Мені, як людині, її (Тимошенко) шкода, але як президенту національної асоціації мені шкода моєї країни, тих зусиль, які доклала країна протягом останніх років для того, щоб турнір відбувся», – сказав Григорій Суркіс.

Дані, які оприлюднили організатори, свідчать про те, що Євро-2012 в Україні дійсно має успіх. За словами Маркіяна Лубківського, щодня через український кордон проходить на 90 тисяч людей більше, ніж до чемпіонату, а потік легкових автомобілів через кордон збільшився на 55-65 тисяч на добу. Усі квитки продані, а наповненість готелів – 99%.

Втім, хтось таки не доїхав до України, так пояснює директор «Євро-2012» в Україні існування вільних місць на стадіонах. «Ми продали усі квитки. Люди просто не приїхали. Чому? Питайте вже у них», зазначив Маркіян Лубківський.

Справжні результати проведення Євро-2012 в Україні з’являться по завершенню турніру. Тоді підрахують дійсні прибутки, а також побачать у закордонних ЗМІ, чи змінився імідж України.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG