Спеціальні потреби

Американські автовиробники роблять ставку на гібридні авто


Американські автовиробники роблять ставку на гібридні авто
Американські автовиробники роблять ставку на гібридні авто

Після перебування на межі банкрутства автомобільна галузь США, не без допомоги федерального уряду, схоже почала повертати собі втрачені позиції провідних гравців на світовому ринку. Американські автовиробники роблять ставку на новітні технології. Індустрія активно переходить на гібридні технології, які вважають перехідним етапом на шляху до масового виробництва повністю електричних машин, що чекають на розвиток відповідної інфраструктури. Відродження автомобілебудування є складовою частиною одужання економіки Сполучених Штатів. І хоча компанії ще продовжують звільняти людей зі старих заводів, одночасно з’являються нові робочі місця на виробництві автомобілів майбутнього.

Після 15 років роботи на автозаводі Ніколь Керент незабаром стане безробітною:

«Я роблю ведучі мости для позашляховиків у той час, як автовиробники зосереджують увагу на виробництві енергоекономних транспортних засобів. З теперішніми цінами на пальне люди не купують великих машин».

Натомість американці купляють так звані гібридні авто, як Тойота Пріус, що має бензиновий та електричний двигуни. Представник корпорації Ґреґ Томі каже, що це їх найпопулярніша модель:

«Пріус користується великим попитом. Ми очікуємо зростання продажів цього авто, оскільки на ринку з’явиться чотири різновиди цієї моделі».

Один з нових, більш компактних Пріусів класу «С» корпорація демонструвала на цьогорічному автошоу у Детройті. Ґреґ Томі переконаний, їх новинка задовольнить попит на автомашини, що споживають мало бензину:

«Від економічної рецесії постраждали всі моделі. Але тепер на ринку відбувається пожвавлення. Люди знову почали цікавитися авто, включно з гібридними технологіями».

На цьогорічному автошоу у Детройті практично усі автовиробники – від дорогих до дешевших – представляли паливно-ефективні автомобілі.

Серед них і Дженерал Моторз, який два роки тому випустив Шевроле-Вольт, що поєднує електродвигун та звичайний двигун внутрішнього згорання.

Директор відділу контролю за продукцією Дженерал Моторз Мері Бет Стеник каже, що компанія планує закріпитися на ринку екологічно чистих авто:

«Зелені технології уже певний час набувають популярності. Природно, що ми також хочемо мати альтернативні моделі. Наш бізнес не повинен покладатися на один вид пального. Так що, як компанія, ми повинні мати альтернативні пропозиції і не потерпати від нестабільних цін на нафту».

Споживчий попит на невеликі і більш економічні автомобілі вносить чимало позитивних змін в автомобільну промисловість. Закриті недавно цехи знову відкриваються, а звільнені працівники повертаються на роботу.

«Я вважаю, що ми рухаємося в правильному напрямку і зокрема з нинішнім керівництвом», – каже Ніколь Керент.

Ніколь сподівається знайти нову роботу серед тисяч нових робочих місць, що з’являються з розвитком новітніх технологій.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG