Спеціальні потреби

Трамп офіційно назвав спільного ворога Росії та США


Я також вірю, що ми можемо знайти спільний ґрунт з Росією для боротьби проти ІДІЛ

У разі перемоги на виборах президента США республіканець Дональд Трамп хоче спільно з Росією боротись із терористичним угрупованням "Ісламська держава".

Про це кандидат від Республіканської партії заявив у програмній промові, присвяченій боротьбі із радикальним ісламом, яку він виголосив у штаті Огайо. Повний текст промови оприлюднено на сайті виборчої кампанії Трампа.

"Я також вірю, що ми можемо знайти спільний ґрунт з Росією для боротьби проти ІДІЛ. Для них закінчення сирійської кризи має велике значення і вони також ведуть бій з ісламським тероризмом", - відзначив політик.

У ході промови Трамп прирівняв загрозу, яка походить від радикального ісламського тероризму, до загроз нацизму та комунізму у минлому та пообіцяв подолати її.

Окрім відсіювання всіх членів та прихильників терористичних груп, ми маємо відсіяти усіх, хто вороже ставиться до нашої країни та її принципів - або вірить, що норми шаріату мають замінити закони США

Він також анонсував, що у разі його перемоги на виборах президента, США будуть переглядати міграційну політику з тим, щоб обмежити доступ до країни прихильників радикального ісламу, тих хто підтримує людиноненависницькі, антидемократичні ідеології, виступає проти геїв, рівних прав для жінок та ін.

"Ми також не можемо дозволити, щоб ненависницька ідеологія радикального ісламу - утиски жінок, геїв, дітей та іновірців - могла безперешкод поширюватись у наших власних країнах", - відзначив політик.

"Під час «холодної війни» ми мали ідеологічний тест для іммігрантів. Давно треба розробити анкету, яка буде відповідати загрозам сьогодення. Окрім відсіювання всіх членів та прихильників терористичних груп, ми маємо відсіяти усіх, хто вороже ставиться до нашої країни та її принципів - або вірить, що норми шаріату мають замінити закони США", - заявив Трамп.

Він також наголосив на важливості утвердження американських цінностей та асиміляції мігрантів.

Гордість нашими інститутами, нашою історією та цінностями мають викладатись батьками та вчителями та виховуватись у всіх, хто приєднується до нашого суспільства

"Асиміляція це не акт агресії, а прояв співчуття. Наша система урядування, наша американська культура - найкращі у світі і принесуть найкращі результати, тим хто їх прийме", - відзначив Трамп у промові, говорячи про культурну політику США. Остання відповідно до точки зору поширеної серед американських консерваторів, контролюється колами, які критично налаштовані щодо історичної ролі США.

"Відновлення принципу американізму допоможе залікувати розбрат у нашій країні. Ми досягнемо цього, наголошуючи на спільному для нас всіх, а не тому, що нас розділяє", - заявив Трамп.

Відновлення принципу американізму допоможе залікувати розбрат у нашій країні

"Гордість нашими інститутами, нашою історією та цінностями мають викладатись батьками та вчителями та виховуватись у всіх, хто приєднується до нашого суспільства", - відзначив політик у промові.

Частина промови кандидата у президенти була присвячена критиці міжнародної політики Гілларі Клінтон та Барака Обами. Їх Трамп назвав відповідальними у посиленні ІДІЛ, кризі на Близькому Сході та у Північній Африці та ін. Трамп також звинуватив Обаму у підриві репутації США як на національній, так і міжнародній арені.

Дивіться також: Росія проігнорувала вимоги надати докази "українського тероризму" - посол України в ООН

Росія проігнорувала вимоги надати докази "українського тероризму" - посол України в ООН. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:06 0:00

XS
SM
MD
LG