Спеціальні потреби

Конгресмен Ґеллеґер: партнерство ВПК США та України може допомогти стримати Путіна


Партнерство з американським ВПК та можливості технічної допомоги США в сфері оборони та медицини були в центрі обговорень делегації оборонних відомств України з конгресменами - членами Комітету збройних послуг Палати представників США.

Конгресмен Майк Ґеллеґер наголосив на важливості розвитку власних оборонних можливостей України для стримування агресії Путіна.

"Американська промисловість має гарну нагоду співпрацювати в партнерстві з Україною, щоб розвивати її власні оборонні можливості і допомогти стримувати агресію Володимира Путіна в майбутньому", - зазначив Ґеллеґер за результатами зустрічі з посадовцями оборонного сектору України.

"Я вважаю Україну другом Сполучених Штатів", - прокоментував зустріч з директором Укроборонпрому Романом Романовим, першим заступником командувача ВДВ генерал-майором Андрієм Ковальчуком та послом України в США Валерієм Чалим конгресмен-республіканець Даґ Ламборн. Він відзначив можливості розвитку оборонної співпраці з країнами Східної Європи.

"Цього тижня я зустрівся з українськими посадовцями, щоб почути про їх досягнення в сфері оборони і розглянути можливість подальшої співпраці з країнами Східної Європи. Я підтримую Україну в її захисті проти російського втручання і вважаю Україну другом Сполучених Штатів. Посол України Валерій Чалий представив ідеї з технічної допомоги їх оборонній промисловості і потенційну можливість використання медичних спроможностей США", - зазначив конгресмен Ламборн у Twitter.

Дивіться також: Чи вдалося українським виробникам озброєння налагодити стосунки у Вашингтоні? Інтерв'ю із генеральним директором "Укроборонпром"

  • 16x9 Image

    Оксана Бедратенко

    Вебредакторка, журналістка, економічна оглядачка Української служби Голосу Америки. Висвітлюю теми міжнародних санкцій, економіки воєнного часу, світові тенденції на ринках нафти та газу, новини фінансової сфери. Пояснюю просто складні теми міжнародних відносин, економіки США, України та світу, як в розлогих статтях, так і в коротких графічних відео.

XS
SM
MD
LG