Спеціальні потреби

Юлію Тимошенко треба лікувати за межами колонії


Про це заявили лікарі німецької клініки «Шаріте» після огляду екс-прем’єра в Качанівській виправній колонії. У прес-релізі медичного закладу зазначається, що в умовах в’язниці неможливо провести лікування з урахуванням всіх міжнародних стандартів. Також німецькі лікарі висловили готовність і далі супроводжувати процес лікування Юлії Тимошенко.

Із делегацією німецьких лікарів зустрілися генеральний прокурор України Віктор Пшонка, а також міністр охорони здоров’я Раїса Богатирьова. Як повідомляє прес-служба ГПУ, Віктор Пшонка пообіцяв німецькій делегації і надалі сприяти тому, щоб Юлія Тимошенко отримувала необхідне лікування, «а у разі потреби, і за межами Качанівської колонії».

Раїса Богатирьова заявила, що діагноз німецьких лікарів підтвердив висновки українських медиків, а також, що усі рекомендації будуть враховані при подальшому лікуванні Юлії Тимошенко. Голосу Америки не вдалося отримати більш детальні коментарі щодо того, чи відпустять засудженого екс-прем’єра лікувати до Німеччини.

Тим не менш, у прес-релізі клініки «Шаріте» вказується, що «під час детального обговорення, українські та німецькі лікарі на основі консенсусу погодились із діагнозом у звіті. Вони одноголосно виявили, що Тимошенко хвора, і існує гостра необхідність у її лікуванні».

Наразі Юлія Тимошенко проводить час із своєю донькою, Євгенією. Побачення протягом трьох днів у окремій кімнаті їй дозволила Державна пенітенціарна служба. Установа також повідомила, що Юлія Тимошенко ухиляється від виконання режимних вимог для засуджених Качанівської колонії. Екс-прем’єр навіть надіслала письмове пояснення до керівництва колонії, яке оприлюднила прес-служба Державної пенітенціарної служби.

«Відмовляюся дотримуватися будь-яких режимних вимог – примусово працювати, вдягати тюремну форму, бо у мене є робота – я голова партії «Батьківщина», - пояснила тюремникам Юлія Тимошенко.

Парламентська асамблея Ради Європи у п’ятницю заявила, що в разі невиконання резолюції по Україні можливі використання певних санкцій до держави. У ПАРЄ висловили занепокоєння, що через 6 тижнів після оголошення резолюції Україні, не було жодних видимих ознак прогресу, не були внесені поправки до статей 364 та 365 Кримінального кодексу.

«Більш того, 27 лютого 2012 року колишній міністр внутрішніх справ Луценко був засуджений до 4 років позбавлення волі на основі судового процесу, який за свідченнями, не був справедливим, як і термін ув’язнення, який не відповідає заявленим злочинам», - говорять у ПАРЄ.

Парламентська асамблея в чергове звернулася до української влади із вимогою використати усі можливі правові засоби, щоб звільнити усіх колишніх членів уряду та дозволити їм взяти участь у майбутніх парламентських виборах.

Наприкінці березня делегація від ПАРЄ планує відвідати Україну, щоб зустрітися із засудженими політв’язнями та представниками влади.

Напередодні радник президента Марина Ставнійчук заявила в ефірі 5 каналу, що у Європейського суду з прав людини є підстави для винесення рішення на користь Юлії Тимошенко та Юрія Луценка.

«Очевидно, що можуть бути підстави для винесення Європейським судом з прав людини рішення на користь заявників до Європейського суду: і Тимошенко, і Луценка», - сказала Марина Ставнійчук.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG