Спеціальні потреби

У Лівані розпався коаліційний уряд


Міністр енергетики Лівану Джібран Бассіл повідомив про відставку міністрів від партії Гезболла
Міністр енергетики Лівану Джібран Бассіл повідомив про відставку міністрів від партії Гезболла

Сьогодні розпався коаліційний уряд Лівану після того як члени кабінету міністрів від опозиційної партії Гезболла і її союзників заявили про свою відставку.

Одинадцять членів 30-особового кабінету міністрів подали у відставку на знак протесту проти підтримуваного ООН розслідвання обставин вбивства колишнього прем’єр-міністра Лівану Рафіка Гарірі.

Міністри пішли у відставку саме у той час коли син Гарірі, прем’єр-міністр Лівану Саад Гарірі, обговорював політичну кризу в його країні з президентом Бараком Обамою у Вашингтоні.

В оприлюдненій Білим домом заяві зазначається, що під час зустрічі президент Обама наголосив на важливості ролі трибуналу у «покінченні у Лівані з ерою безкарних політично вмотивованих вбивств».

Після розмов з президентом Обамою, Гарірі відлетів до Парижа, де обговорюватиме питання краху його уряду з президентом Франції Ніколя Саркозі.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG