Спеціальні потреби

На півдні Киргизстану сталися нові сутички. Одна особа загинула, понад 60 поранених


У південному Киргизстані сталися сутички між прихильниками тимчасового уряду і особами, що підтримують усунутого від влади президента Курманбека Бакієва. Одна особа загинула і понад 60 отримали поранення.

Офіційні особи і очевидці повідомляють, що в п’ятницю сили тимчасового уряду відновили контроль над будинками місцевих органів влади в містах Ош і Джалал-Абад. День раніше ті будинки були зайняті прихильниками Бакієва.

Найсерйозніші сутички сталися в Джалал-Абаді, де суперницькі сторони обстрілювали ода одну з вогнепальної зброї, кидали каміння і в застосовували палиці.

Представники медичних кіл кажуть, що деяких людей було госпіталізовано з пораненнями від вогнепальної зброї, тоді як інші були травмовані ударами каміння та іншими важкими об’єктами.

У місті Ош прихильникам тимчасового уряду вдалося усунути прихильників Бакієва з урядового будинку. Не повідомлялося про серйозні поранення.

Як Сполучені Штати, так і Росія, які дуже зацікавлені ситуацією в країні, що межує з Афганістаном, висловили підтримку тимчасовому уряду Киргизстану.

Посольство США в Киргизстані оприлюднило заяву на своїй Інтернет-сторінці, в якій висловило занепокоєння з приводу «політично мотивованого» насильства на півдні країни і закликало до мирного врегулювання становища.

Секретар Ради національної безпеки Російської Федерації Микола Патрушев заявив, що немає потреби втручання Росії до ситуації і що киргизький уряд спроможний відновити правопорядок.

Тимчасовий лідер Киргизстану Роза Отунбаєва заявила в четер, що тимчасовий уряд не поступиться і зробить усе можливе, щоб унеможливити прихильникам Бакієва підірвати мир в країні.

Тимчасовий уряд Киргизстану намагається закріпити свій контроль на півдні країни, де Бакієв все ще має велику підтримку населення.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG