Спеціальні потреби

Помпео підняв питання України з Лавровим і попередив його щодо втручання у внутрішні справи США


Державний секретар США Майк Помпео провів телефонну розмову з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим.

Це – перші переговори Помпео з Лавровим після затвердження Помпео на посаду держсекретаря США, наголошується в заяві Державного департаменту.

Дипломати торкнулись питань двосторонніх відносин, а також обговорили ситуацію в Україні та Сирії.

Держсекретар Помпео відзначив, що хоча США намагаються налагодити відносини з Росією, це вимагатиме від Росії демонстрації готовності "вжити конкретних дій у відповідь на наше занепокоєння, включаючи стурбованість через втручання у наші внутрішні справи".

Перемовини Помпео та Лаврова відбулись наступного дня після заяви постійного представника США при ООН Ніккі Гейлі. Виступаючи на засіданні Ради Безпеки ООН, присвяченому Україні, Гейлі звинуватила Росію у відправці своїх солдатів в Україну і підтвердила намір США зберігати санкції проти Москви до тих пір, поки вона не поверне анексований Крим і не виведе війська із східної України.

"Ми найрішучішим чином засуджуємо російське втручання на сході України і спробу анексії Криму", - заявила Гейлі.

"Поки Росія не поверне Кримський півострів під контроль України, американські санкції, пов'язані з вторгненням в Крим, залишаться в силі. До тих пір поки Росія не виведе свої сили із східної України і не виконає зобов'язання в рамках Мінських угод, наші санкції у відповідь на її кричущі порушення в східній частині цієї країни залишаться в силі", - йдеться в її заяві.

Дивіться також: Браудер повідомив, що його затримали на короткий час в Іспанії за ордером Інтерполу від Росії

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Інше за темою

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG