Спеціальні потреби

Помпео і Сіярто у Вашингтоні говорили про необхідність допомогти Україні


Державний секретар Майк Помпео у середу приймав міністра закордонних справ Угорщини Петера Сіярто в американській столиці

Державний секретар Майк Помпео наголосив на невідкладній необхідності допомогти Україні через загрозу російської агресії.

Помпео поговорив із головою МЗС Угорщини про необхідність негайно допомогти Україні. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:38 0:00

Про це він говорив під час зустрічі у Вашингтоні із міністром закордонних справ Угорщини Петером Сіярто. Важливо, зокрема, заявив Помпео, забезпечити і підтримати взаємодію України з НАТО. А також – протистояти ворожому впливу Росії у Центральній Європі.

Обидві сторони, ідеться у повідомленні речниці Держдепу Гедер Науерт, погодилися, що Європа має диверсифікувати свої джерела енергії.

Напередодні ж міністр Сіярто заявив, що Угорщина розблоковує мовні переговори із Києвом та пропонує створити міжурядову робочу групу із вирішення суперечки, у якій Будапешт абсолютно не зацікавлений.

Нагадаємо, суперечка між Угорщиною та Україною виникла через новий закон про освіту. Будапешт переконаний, що закон значно обмежив права угорської національної меншини у використанні рідної мови.

Дивіться також: Чому в Абрамовича виникли проблеми в Британії?

Чому в Абрамовича виникли проблеми в Британії? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:49 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Підсумки візиту держсекретаря Блінкена до Києва. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:47 0:00
XS
SM
MD
LG