Спеціальні потреби

Помпео погодився: ескалація на Донбасі – аргумент для санкцій


Держсекретар Майк Помпео
Держсекретар Майк Помпео

Питання ескалації насильства на сході України підняла сенатор США Джин Шагін, спілкуючись з держсекретарем США Майком Помпео під час слухань у комітеті Сенату з міжнародних відносин, присвячених обговоренню стратегічних пріоритетів та бюджету Державного департаменту США.

"Цього тижня надходять повідомлення про поновлення бойових дій на сході України між підтримуваними Росією сепаратистами і українськими збройними силами. Що ми робимо для деескалації цієї ситуації і як теперішня нестабільність у східній Україні впливає на бюджетний запит?", - запитала сенатор Шагін.

Сенатор Джин Шагін
Сенатор Джин Шагін

У відповідь, держсекретар Помпео запевнив, що "Державний Департамент та інші установи намагаються працювати з усіма сторонами над тим, щоб зупинити насильство".

Він наголосив, що з усіма сторонами конфлікту ведеться дипломатична робота, в регіоні також працюють установи ООН, а також відзначив, що він хотів би бачити більше підтримки від європейців.

"Докладаються багатосторонні зусилля. Я б хотів бачити більше підтримки від наших європейських партнерів. Потрібно багато зусиль від всіх для того, щоб припинити там конфлікт", - наголосив держсекретар.

Помпео також ствердно відповів на питання Шагін про можливість прискорення санкцій проти Росії через ескалацію насильства на сході України.

- Чи це також аргумент на користь якомога швидшого продовження запровадження санкцій в рамках CAATSA (Закону про протидію суперникам Америки шляхом санкцій – ГА)?

- Саме так – відповів Помпео.

- Чи докладаєте Ви зусиль, що того, щоб досягти цього? - запитала сенатор.

- Так - наголосив держсекретар.

Дивіться також: Росія перетворила Крим на «військову базу» - заступниця міністра інформаційної політики України Еміне Джаппар

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Інше за темою

Відео - найголовніше

США: Дайджест головних подій тижня. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:12 0:00
XS
SM
MD
LG