Спеціальні потреби

Ромні і Санторум борються за голоси мешканців штату Іллінойс


У вівторок, 20-го березня, попередні вибори між республіканцями за право представляти партію на президентських виборах у листопаді, пройдуть у штаті Іллінойс.

Джон Сеар – власник майстерні з ремонту комп’ютерів у місті Понтіак, штат Іллінойс. Він каже, що в своєму бізнесі завжди дотримується одного принципу:

«Не можна допускати дефіциту. Ти заробляєш та витрачаєш зароблене. Це – ж здоровий глузд».

Сеар вважає, що уряду Іллінойсу саме здорового глузду і бракує. Очікується, що дефіцит бюджету штату в цьому році сягне 11 мільярдів доларів. Величезний дефіцит бюджету Іллінойсу та Сполучених Штатів загалом – одне з головних питань, яке найбільше турбує виборців.

«Ми занепокоєні тому, що ми не розуміємо, як витрачання ще більшої кількості грошей покращить ситуацію. Здається, що мусить бути навпаки. Кожна людина мусить сплачувати рахунки. Тому уряд має робити теж саме», – каже дружина Джона Емі Сеар.

За результатами опитувань серед республіканців, виборці штату Іллінойс надають перевагу Мітту Ромні перед Ріком Санторумом. Очікується, що найбільше голосів йому віддадуть помірковані республіканці – мешканці Чикаго. А Санторум може отримати більшість голосів у консервативніших невеликих містах, таких як Понітак із населенням в 12 тисяч. Під час виборчої кампаній Рік Санторум підкреслює свою відданість консервативним принципам, таким як повна заборона на аборти. Але Джон Сеар каже, що ці питання не є найважливішими для мешканців його штату – їх більше турбують питання дефіциту бюджету.

Джім Макконогі – виконавчий директор організації «Heartland Partnership», яка працює над економічним розвитком центрального Іллінойсу. Він каже, що інше важливе питання для мешканців штату – подолання високого рівня безробіття:

«Я думаю, що соціальні питання важливі для багатьох людей. Але людей більше турбує, щоб їхні сусіди повернулися на роботу, щоб їхні діти мали роботу у майбутньому».

І саме останнє викликає найбільше занепокоєння в Емі Сеар:

«Коли ти маєш дитину, ці питання починають тебе хвилювати. Яким буде життя наших дітей, коли вони виростуть? Чи буде їм важче, ніж нам? Чи зможуть вони жити в такій же країні, в якій ми жили, і чи зможуть вони самостійно виростити власних дітей?»

Джон та Емі Сеар вірять, що найкращі відповіді на їхні питання має Рік Санторум. Вони хочуть, аби він став президентом та налагодив економіку Сполучених Штатів. А вони – могли б і далі ремонтувати комп’ютери та ростити доньку. Утім, результати виборів покажуть, чи поділяють їхню думку більшість мешканців штату.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG