Спеціальні потреби

Хобі нью-йоркського художника – викликати посмішки


Виконати просте завдання у найскладніший спосіб – дуже і дуже непросто. Втім, мешканець Нью-Йорка Джозеф Гершер радо вигадує найскладніші способи виконати елементарні дії заради того, щоб розсмішити людей. Відеоролики чудернацьких механізмів, створених Джозефом, незмінно стають хітами в Інтернеті.

Величезна кількість неочікуваних та химерних дій знадобилась лише для того, щоб наприкінці велика кувалда вдарила по шоколадному яєчку. Відео «The Crèmed Egg» тривалістю 2,5 хвилини, перенасичене сюрреалістичними пристроями. Маленька кулька скочується по жолобах, стрибає по підлозі, та активує найфантастичніші механізми.

Для створення відео знадобилось півроку приготувань. Щоб зняти весь механізм у дії автор провів більше 200 спроб протягом 3 днів. Та найбільше, за словами Гершера, знадобилось терпіння та бажання розсмішити людей:

«Я завжди думаю про кінцеву мету, тому невтомно та спокійно працюю. Робота методом спроб та помилок забирає дуже багато часу. Спроби це мої надії, а невдачі – це їх перевірка реальністю».

За словами Гершера, на свої роботи він надихається малюнками американського аніматора Руба Ґолдберґа, який любив зображувати у мультфільмах чудернацькі пристрої. Для американців його ім’я вже стало синонімом надмірної складності. Тож і Гершер перетворює вигадку на реальність. Художник каже, що його мета змінити уявлення людей про оточуючі предмети:

«Наше життя дуже механізоване. Тому іноді корисно побачити незвичні сторони речей, які нас оточують. Я займаюсь цим все життя, тож у моїй голові вже витворилась ціла бібліотека щодо незвичного застосування побутових речей».

Свої знання про речі Гершер поглиблює у магазинах будматеріалів, де він досліджує те, які предмети катаються, падають або стикаються.

Взагалі-то художник заробляє гроші, створюючи програми для мобільних телефонів у Нью-Йорку. Тут він народився, проте виріс у Новій Зеландії. Химерними приладами він захопився у віці 5 років під впливом батька, який, як і мати Джозефа, був музикантом.

«Всі ми живі істоти і любимо грати. Я ж намагаюсь повернути машинам елемент розваги, щоб з ними хотілось пограти. Швидкість та досконалість виконання певного завдання – не мають бути самоціллю. Я роблю все якраз навпаки», – каже Джозеф.

Останнє творіння Гершера «Page Turner» – Машина для перегортання сторінок має вже майже 5 мільйонів переглядів на Youtube. А посмішок вона достеменно викликала ще більше.


  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG