Спеціальні потреби

Тур до привидів громадянської війни - пропонують у Ґеттисбурзі


Тур до привидів громадянської війни
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:14 0:00

Тур до привидів громадянської війни

У битві під Ґеттисбурґом взяло участь сто шістдесят п’ять тисяч солдатів армій Півночі та Півдня
Битва під Ґеттисбурґом стала найкривавішим в історії побоїщем на території Сполучених Штатів. Битва стала переломною для військ Півночі, вона тривала з першого по третє липня 1863 року. По обох сторонах конфлікту загинуло майже вісім тисяч людей, понад 27 тисяч отримали поранення.

Цього року Ґеттисбурґ відзначив 150 річницю історичної події. Прогнозується, що загалом протягом 2013 року місця бойової слави відвідають чотири мільйони людей. Для туристів у місті з населенням у сім з половиною тисяч, чимало розваг. Одна з них це спілкування з потойбічним світом.

За 2 хвилини Лінкольн виклав філософію США
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:26 0:00
У битві під Ґеттисбурґом взяло участь сто шістдесят п’ять тисяч солдатів армій Півночі та Півдня. Це була війна за майбутнє країни, за шлях, яким рухатися молодій державі. Війська Півночі перемогли у цій битві, але ціною понад трьох тисяч життів, по стороні Півдня загинуло майже 5 тисяч людей.

Тож, якщо десь у США й існують привиди та потойбічне життя, то напевно тут, у місцевості, де три дні лилась кров громадян однієї країни.

Місцеві мешканці стверджують, що в одному з будинків живуть привиди. Заглянути у потойбічне життя відвідувачам пропонують чисельні туристичні фірми.

Аби розвіяти сумніви в існуванні примар екскурсоводи застосовують різні технологічні прилади.

Мисливець за привидами Роберт говорить:

На VIP кладовище у Вашингтоні пустили кіз
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:06 0:00
«Цей апарат фіксує тіні у темряві. Якщо хтось проходить перед вами, ви бачите силует. Бачтте, ось так воно працює».

Чарлі Саудерс розмовляє з кимось по той бік реальності через диктофон:

«Який сьогодні рік?»

Згідно зі статистикою, 68 відсотків американців вірять в існування потойбічного життя. До них належить і турист Чарлі Саудерс, який на екскурсію прийшов, сподіваючись заглянути в інший світ:

«Цікаво знати, як там на тому світі. Хотілося б трішки дізнатися перед тим, як потраплю туди. Зрозуміти, як спілкуватися з рідними».

Вашингтон полюбляв кукурдзу на сніданок
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:32 0:00
Direct link
Екскурсовод Патрик не лише проводить тури у пошуках примар, але й на замовлення обстежує будинки людей, які підозрюють, що у них завелись потойбічні сусіди. Сучасні технології, каже він, дозволяють виміряти енергію покійників.

Мисливець за привидами Патрик пояснює:

«Я прагну допомогти людям зрозуміти, що відбувається після смерті з енергією людини. Я вважаю, що цю енергію потрібно вивчати. Чимало речей в атмосфері, такі, як, скажімо, притяжіння чи кисень, які ми не бачимо, але можемо виміряти. Раніше ми не могли, а тепер навчилися. Так само з енергією людини».

«Я відчуваю, а точніше, один чоловік сказав мені, ось тут лежить кілька чоловіків і їм потрібна допомога».

Екстрасенс та авторка книжок про потойбічний світ Лейн Кросбі стверджує, що спілкується із загиблими солдатами. Технологічні пристрої для цього їй не потрібні. За її словами, до неї постійно звертаються самі покійники:

«Вони дуже хочуть поговорити з нами. Вони такі ж як і ми. Тільки вже без тіла».

68 відсотків американців вірять в існування потойбічного життя
Свою розмову з примарами Лейн записує на старенький диктофон. Вона питає:

«Ви чули?»

І, прокручуючи запис, звертає увагу на звуки, які лунають начебто з іншого світу…

«Це вам доказ, що хтось дійсно тут був, і я не божевільна, яка тягає вас по цьому полю».

Так чи інакше, бізнес спілкування з потойбічним світом у Ґеттисбурзі процвітає вже багато років. Ці послуги – додаткове джерело прибутку для економіки, яка покладається на історичне минуле цієї місцевості. За прогнозами, цього року туризм принесе місцевим бізнесам 750 мільйонів доларів.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG