Спеціальні потреби

Росія не може бомбити Україну, як колись Сирію - британські дослідники наголошують на важливості ефективного ППО 


До України прибули NASAMS та системи протиповітряної оборони Aspide, повідомив міністр оборони Олексій Резніков
До України прибули NASAMS та системи протиповітряної оборони Aspide, повідомив міністр оборони Олексій Резніков

Україна негайно потребує ефективних систем протиповітряної оборони, для того, щоб Росія і далі не мала переваги в повітрі, і не змогла проводити в Україні бомбардування, подібні до тих, які вона робила в Сирії. Про це йдеться в дослідженні британського королівського інституту RUSІ опублікованому в понеділок.

Аналітики Джастін Бронк, Джек Вейтлінг та Нік Рейнольдс наголошують на нагальній потребі протиповітряного захисту для України.

"Захід має уникнути самозаспокоєння щодо необхідності негайно зміцнити українську протиповітряну оборону, - йдеться в дослідженні RUSI. - Саме завдяки нездатності зруйнувати українські мобільші системи SAM, Росія все ще не може ефективно застосовувати можливості важкого та ефективного повітряного вогню бомбардувальників з фіксованим крилом та багаторольових винищувачів, щоб бомбардувати українські стратегічні цілі та передові позиції з середньої висоти, як вони це робили в Сирії".

В понеділок до України прибули NASAMS та системи протиповітряної оборони Aspide, повідомив міністр оборони Олексій Резніков.

У дописі в Twitter він заявив, що ця зброя значно зміцнить ЗСУ і "зробить наше небо більш безпечним. Ми продовжимо збивати ворожі цілі, які нас атакують".

Резніков подякував Норвегії, Іспанії та США за поставку.

Росія так і не отримала переваги в небі України, а втрати літаків Росією, ймовірно, значно перевищують їхню здатність виробляти нові літаки, вказує Міноборони Великої Британії.

Відсутність переваги в повітрі для Росії, ймовірно, погіршує проблема поганого тренування пілотів, втрата досвічених команд та зростання ризику зіштовхнутись із повітряною підтримкою в зонах повітряного захисту, йдеться в щоденних оцінках ходу війни британської військової розвідки.

В RUSI вказують - без переваги в повітрі, Росія обмежена в повітряних наступах і змушена застосовувати дорогі крилаті та балісичні ракети, що не дозволяло досягнути стратегічно значимих руйнувань, однак останнім часом Росія все більше застосовує іранські дрони для нападів на українську енергомережу.

Росія та Іран заперечують постачання дронів під час війни, однак Іран в суботу визнав, що постачав дрони Росії до війни в Україні. США, ЄС, Україна вказують на свідчення поставок іранських дронів, а посланник США з питань Ірану Роберт Меллі заявив, що Тегеран постачав дрони Росії цього літа.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG