Спеціальні потреби

Кандидати у віце-президенти США готуються до теледебатів


Кандидати у віце-президенти США готуються до теледебатів
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:26 0:00
Direct link

Єдиний поєдинок між потенційними віце-президентами відбудеться у штатів Кентуккі, де великий вплив має консервативний Рух Чаювання.

Єдині теледебати між кандидатами на посаду віце-президента США конгресменом-республіканцем Полом Райяном та нині діючим Віце-президентом демократом Джо Байденом відбудуться у четвер у штаті Кентуккі. Учасники двобою говоритимуть як про питання внутрішньої, так і зовнішньої політики. Щоправда, місцевих виборців, чимала частина яких є членами консервативного Руху Чаювання, більш хвилюють такі питання внутрішньої політики, як створення нових робочих місць, скорочення витрат федерального бюджету та зменшення уряду.

Виборець Ерік Вілсон занепокоєний майбутнім своїх дітей.

«Я повинен сьогодні зробити все, щоб забезпечити їм той рівень життя, на який вони заслуговують», – каже він.

Вілсон є лідером проекту «Кентуккі 9-12» - групи, яка намагається повернути серед американців настрої, які панували у перші дні після атак одинадцятого вересня 2001 року.

«Наступного дня після 11 вересня, країна не розділялась на червоні та сині штати, ми були Сполученими Штатами, єдиною державою», - пригадує Вілсон.

Попри заяви неприналежності до жодної з партій, Вілсон таки живе у червоному штаті, який підтримує республіканську партію. А групи, на зразок Проекту «Кентуккі 9-12», вважаються одними з найбільш консервативних. Своєю популярністю подібні організації певною мірою завдячують Руху Чаювання, з яким вони поділяють однакові цінності та принципи.

«Мені подобається, що Рух Чаювання важко чітко визначити на політичній мапі, але головні принципи таки зрозумілі: зменшення уряду, збалансований бюджет, скорочення боргу, спрощення податкового законодавства та ліквідація класу професійних політиків», - говорить активіст Руху Дейвід Адамс.

Саме завдяки цим гаслам, каже активіст Дейвід Адамс, член Руху Чаювання Ренд Пол був обраний мешканцями Кентуккі у Конгрес США. Адамс тоді був менеджером виборчої кампанії Пола. За його словами, підтримка Руху тут є серйозним політичним козирем.

Виборець Ліз Кук, яка підтримує демократів, живе у Денвілі, де і відбудуться віце-президентські дебати. Вона дуже схвильована зростанням впливу таких консервативних груп, як Проект «Кентуккі 9-12» та Руху Чаювання, які відстоюють скорочення соціальних програм.

«Це дещо лякає, тому що для мене вони є екстремальним крилом Республіканської партії. На мою думку, будь які екстремальні групи роблять зважені дебати неможливими», - говорить Кук.

Директор Проекту «Кентуккі 9-12» заперечує, що групи, які мають відношення до Руху Чаювання, є екстремістами:

Рух Чаювання насправді висловлює настрої народу: їх розпач, бажання повернути собі силу та свободи. Того народу, який не боїться відкрито висловлюватися і вимагати від своїх обраних представників: «Дайте мені голос!
Лідер проекту «Кентуккі 9-12» Ерік Вілсон
Не секрет, що у листопаді, скоріш за все, переможцем на загальних виборах у штаті Кентуккі стане Мітт Ромні. Однак Рух Чаювання прагне також обрання республіканців і у місцеві законодавчі органи з метою впровадження консервативної програми – обмеження права на аборти, підтримку розвитку вугільної промисловості, зменшення програм медичної допомоги для бідних. Для цього республіканці повинні отримати контроль над Палатою Представників Кентуккі, чого їм не вдавалось вже майже сто років.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG