Спеціальні потреби

Обама випереджає Ромні завдяки жінкам


Обама випереджає Ромні задяки жінкам
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:20 0:00
Direct link

Обама випереджає Ромні задяки жінкам

Як свідчать опитування громадської думки, за Барака Обаму готові проголосувати 49% виборців, у той час як Мітта Ромні підтримує лише 45%. Соціологи кажуть, що чинний президент випереджає свого опонента завдяки підтримці жінок.

«Його підтримує на 18% більше жінок, ніж Ромні. У той час Мітта Ромні підтримує на 10% більше виборців-чоловіків. Більш того, як правило, у виборах бере участь більше жінок, ніж чоловіків. Тому своїм нинішнім лідерством Обама завдячує виключно їм», – соціолог Пітер Браун.

"Я думаю, що Ромні програє вибори, тому що Барак Обама, попри певні проблеми, все ж таки був добрим керівником держави і американці дадуть йому ще чотири роки".
Елен Ліхтман
Експерт каже, якщо Ромні хоче змінити ситуацію, він мусить застосувати усе своє мистецтво переконання під час дебатів у середу:

«Президент попереду, тому йому нічого особливо не потрібно від цих дебатів. Йому треба, аби не сталося нічого такого, що могло б змінити ситуацію. Ромні ж необхідно переконати виборців і схилити їх на свою сторону».

Історик Американського університету Елен Ліхтман каже, що для кандидата, який відстає, завжди ризиковано робити різкі рухи під час дебатів:

«Це дуже ризиковано. Дебати не є точкою кардинальних змін під час виборів. Джон Керрі, який програв Джорджу Бушу у 2004-му році, вигравав на усіх президентських дебатах, однак на виборах зазнав поразки. Я думаю, що Ромні програє вибори, тому що Барак Обама, попри певні проблеми, все ж таки був добрим керівником держави і американці дадуть йому ще чотири роки».

Майже усі опитування громадської думки свідчать про лідерство Обами. Він веде перед у таких вирішальних штатах, як Огайо та Флорида, виборці яких найчастіше змінюють свої політичні уподобання. Втім, Мітт Ромні все ще має 5 тижнів, аби повернути колесо фортуни у свій бік.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG