Спеціальні потреби

Вибори в США: Клінтон і Сандерс вийшли на фінішну пряму


Берні Сандерс і Гілларі Клінтон
Берні Сандерс і Гілларі Клінтон

Праймеріз у ще двох штатах (Кентуккі та Орегон) не принесли суттєвих змін на політичну шахівницю демократів.

Демократи Гілларі Клінтон та Берні Сандерс у найближчі тижні зосередять свою увагу на тому, щоб успішно подолати фінішну пряму до моменту, коли Демократична партія візьметься обирати кандидата. Останній від її імені побореться за президентську посаду в Білому домі вже в листопаді цього року.

Невизначеності в цей процес додали останні внутрішньопартійні вибори-праймеріз, що відбулися у вівторок в штатах Кентуккі та Орегон. Так, у Кентуккі, штаті, де від Клінтон не чекали перемоги, вона випередила Сандерса з відривом у піввідсотка, проте в Орегоні – першість була саме за ним.

Праймеріз у цих двох штатах відбулися на тлі нових суперечок у Демократичній партій, які виникли після скандалу на партійній конференції в Лас-Вегасі, штат Невада. Там один із прихильників Сандерса кидався стільцем, а ще інші поширювали фото й телефон жінки-голови Демократичної партії Невади, й закликали людей висловити їй свій гнів через те, що керівництво партії ніби-то підтасувало результати конференції на користь Клінтон.

Все це, а також неоднозначний результат праймеріз у Кентуккі та Орегоні принесе колишньому держсекретарю Гілларі Клінтон цілком очевидні наслідки. Поки що вона не зможе зосередити всі свої сили на загальних виборах і тому – як подолати свого ймовірного опонента – Дональда Трампа.

Нагадаємо, останній здобув номінацію від Республіканської партії після того, як усі його конкуренти-однопартійці зняли свої кандидатури з перегонів на початку травня.

І навіть попри те, що Клінтон навіть нині випереджає Сандерса за кількістю делегатів, щоб бути обраною офіційною кандидаткою, її бракує ще трохи більше сотні делегатів.

Тим часом, Дональд Трамп зайнявся підготовкою своєї кампанії до загальнонаціональних виборів. Минулого вівторка він підписав угоду про спільний збір коштів із Національним республіканським комітетом. Ця угода дозволяє йому збирати до 449 тисяч доларів від одного донора й розподіляти отримані кошти на кампанію.

Таким чином, Трамп, який раніше наполягав, що буде фінансувати свою кампанію самотужки, відмовляється від власних слів. І це, в свою чергу, може викликати гнів серед частини його прихильників.

В своєму недавньому інтерв’ю телеведучій Мейґін Келлі для каналу Fox News Трамп зізнався, що шкодує про частину заяв, які він озвучив під час республіканських праймеріз.

«Я міг би назвати речі трохи інакше у кількох випадках, але загалом – я задоволений результатом», – сказав він.

Дивіться також: Ось як офшори дозволяють Трампу ухилятись від податків

Ось як офшори дозволяють Трампу ухилятись від податків. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:34 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG