Спеціальні потреби

На Різдво - до ботсаду


На Різдво - до ботсаду
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:43 0:00

На Різдво - до ботсаду

Коли Джордж Вашингтон задумував столицю Сполучених Штатів, він хотів бачити в ній ботанічний сад, у якому молодь вивчала б рослини. Вже після його смерті, у 1820 році, Конгрес виконав бажання людини, на честь якої і була названа столиця. З того часу ботанічний сад, що знаходиться всього за кількасот метрів від Конгресу, виконує освітню місію. У ньому зібрали рослини з різних кліматичних зон світу. А на час зимових свят тут відкривають виставку мініатюр відомих будівель столиці. Цікаво що всі вони зроблені виключно з рослинних матеріалів.

Мініатюрний Вашингтон зробили із жолудів та лози
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:14 0:00
Direct link
На вулиці – зима, а у під дахом Ботанічного саду – вічне літо. На зимові свята відомий своїми колекціями рідкісних рослин сад починає наповнюється особливим настроєм.

Останні 10 років цю велетенську теплицю прикрашають святковими декораціями, що заворожують відвідувачів і мешканців столиці.

Родзинкою виставки є зелені мініатюри пам’яток столиці: Білий дім, меморіал Лінкольна, будинок Капітолію.

Виконавчий директор Ботанічного саду Голлі Шімізу розповідає, що макети зроблені зі спеціального рослинного матеріалу:

У нас також є макети головного будинку Смітсонівського інституту, Верховного суду, Бібліотеки Конгресу
«Ви помітите, що використані такі речі, як листки і жолуді з дубових дерев і кора верби. Це все було зібрано митцями у лісі, і потім використано у скульптурах».

Створення копії зайняло митцеві понад 600 годин:

«У нас також є макети головного будинку Смітсонівського інституту, Верховного суду, Бібліотеки Конгресу та багато інших будівель, які бачать туристи, коли вони потрапляють у парково-музейну зону біля Капітолію».

Ще одна принада Ботанічного саду перед Різдвом – потяги. Вони їздять на коліях довжиною у понад 244 метри, минаючи мініатюри будівель, які вперше були представлені на світових виставках. Ейфелеву вежу, наприклад, людство побачило у 1889 році в Парижі, а вежу Спейс-Нідл представили у Сіетлі у 1962-му.

Говорить відвідувачка Рейчер:

«Мені найбільше сподобалася різдвяна ялинка, яка є найбільшою з усіх розміщених усередині приміщення ялинок Вашингтона і, звичайно, молочай прекрасний, який дуже гарний у різних кольорах».

Ботанічний сад знаходиться на території Капітолію. Його заснував Конгрес у 1920 році і він є одним з найстаріших ботанічних садів у Північній Америці.


  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Viber

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Viber

XS
SM
MD
LG