Спеціальні потреби

Обмін студентами між США і Китаєм стане інтенсивнішим





Китай та Сполучені Штати розширять програму культурного обміну, в рамках якої обидві країни надсилатимуть одна одній більшу кількість студентів. Про це домовились під час зустрічі представники обох країн.

За даними Інституту міжнародної освіти, кількість американських студентів, які навчаються за кордоном, зросла загалом на 8%. Представники інституту кажуть, що з 2000 року кількість студентів у світі, які навчаються за межами своїх країн, збільшилась на 60%.

Керолайн Френч каже, що навчання за кордоном змінило її світогляд. Вона навчалася в Іспанії, Аргентині і Бразилії і вважає, що вивчення іноземних мов дуже необхідне.

«Для мене це дуже важливо. Я маю диплом магістра латиноамериканських досліджень. Але це не багато означає без знання іспанської та португальської мов для спілкування з іншими науковцями у Латинській Америці».

Дедалі більше американців, які вирішують вчитися за кордоном, вибирають французьку мову. За даними Інституту міжнародної освіти, у 2008 році кількість американців, які поїхали вчитися за кордон, зросла на 8%, а за останніх два десятиліття цей показник зріс у чотири рази.


Помічник держсекретаря США з питань дипломатії та зв’язків з громадськістю Джудіс Макгейл вважає це доброю ознакою.

«Ми переконані,що це зростання допоможе нашим студентам краще розуміти, рухатися і досягати успіхів у глобальній економіці».

Під час брифінгу представники інституту заявили, що минулого року на 8% зросла кількість іноземних студентів у США. 21% з них - студенти з Китаю. Однак найбільше молоді приїжджає навчатися з Індії.

Загалом іноземні студенти вивчають бізнес-менеджмент, технічні та математичні науки. Більшість цих студентів фінансують себе самостійно, або їх спонсорують їхні родини. Для американської економіки це є приблизно 17 мільярдів доларів надходжень.

Представник Інституту міжнародної освіти Пеґґі Блументал вважає обмін студентами також корисним і для США.

«Ми не лише даємо їм знання у їхній галузі, чи спеціальності. Ми ознайомлюємо їх із американськими цінностями, американським бізнес-стилем і культурою. Відтак, коли вони повернуться додому і стануть лідерами у своєму суспільстві, вони значно краще розумітимуть Америку».

Американські студенти обирають переважно Європу, чи Латинську Америку для вивчення соціальних наук. Однак на 20% більше студентів їдуть у Китай чи Індію.

Та де б вони не навчалися слід не забувати, як каже Керолайн Френч, одну важливу річ.

«Ми мусимо усвідомити, що США - єдина країна з стількома різними культурами і з багатьма різними поглядами на світ. І ми мусимо стати конкурентоспроможніші на цьому глобальному ринку».

За даними Інституту міжнародної освіти, на сьогодні понад три мільйони студентів навчаються за межами своїх країн. Однак до 2025 року їх буде понад вісім мільйонів.

Інше за темою

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG