Спеціальні потреби

ФАО: ціни на продовольство зростуть до рекордного рівня


ФАО: ціни на продовольство зростуть до рекордного рівня
ФАО: ціни на продовольство зростуть до рекордного рівня

Продовольча і сільськогосподарська організація ООН повідомила, що минулого місяця ціни на харчові товари піднялися до рекордного рівня з приводу збільшення цін цукру, зерна та насіння олійних культур, а також несприятливої погоди.

В оприлюдненому в середу документі ФАО вказано на вищі ціни на пшеницю, кукурудзу та інші зернові.

Економіст ФАО Абдольреза Аббассіанн сказав, що справа дуже непевна, якщо ідеться про ціни продовольства, і що вони можуть навіть ще збільшитись.

У листопаді минулого року базована в Римі Продовольча і сільськогосподарська організація ООН попередила міжнародну громадськість, що слід очікувати важчих часів у 2011 році, якщо значно не збільшиться продукція головних зернових. ФАО заявила, що ціна на імпорт харчових товарів збільшиться цього року на 11 відсотків у глобальному масштабі і на 20 відсотків для деяких країн, що розвиваються і які відчувають дефіцит продовольства.

ФАО вважає, що передбачуване зростання цін на продовольство буде спричинене головно поганою погодою.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG