Спеціальні потреби

У кібератаці на Фонд сім'ї Клінтонів підозрюють російських хакерів - ЗМІ


Хакери, імовірно з Росії, які проникли в комп'ютери Національного комітету Демократичної партії, також зламали мережі Фонду сім'ї Клінтонів, повідомило інформагентство Bloomberg News.

Злом був виявлений урядовими слідчими минулого тижня, говориться в повідомленні. Представник фонду повідомив Bloomberg, що в організації не бачать жодних ознак порушення безпеки його комп'ютерних мереж.

Повідомлення з'явилися в той момент, коли ймовірний кандидат в президенти від Демократичної партії Гілларі Клінтон продовжує відбиватися від звинувачень, що, використовуючи особистий сервер електронної пошти для службового листування під час роботи на посаді державного секретаря, вона створювала можливість для перехоплення секретної інформації хакерами.

Хакер або група хакерів, які називають себе Guccifer 2.0, у вівторок опублікували новий пакет документів, нібито викрадених з комп'ютерів Національного комітету Демократичної партії. Серед цих документів, за їхніми твердженнями, список донорів, які внесли щедрі пожертви Фонду сім'ї Клінтонів.

Ще до появи минулого тижня інформації про злом комп'ютерів Національного комітету, представники влади США поінформували обидві політичні партії та штаби кандидатів у президенти Гілларі Клінтон, Дональда Трампа і Берні Сандерса, що хакери націлюються на їх мережі. Про це повідомило джерело Bloomberg, знайоме з урядовим розслідуванням.

Як стверджує інше джерело, атаки були частиною більш широкої кампанії, спрямованої проти понад 4 000 людей, пов'язаних з американською політикою - лобістів, радників, співробітників партійного апарату. За деякими повідомленнями, в розслідуванні крадіжок даних обох партій і окремих осіб останніми місяцями беруть участь Секретна служба США, Федеральне бюро розслідувань і Агентство національної безпеки.

Дивіться також: Все що Клінтон говорила про Путіна та Україну

Все що Клінтон говорила про Путіна та Україну. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:40 0:00

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG