Спеціальні потреби

США та Росія розпочали переговори щодо усиновлення


Сполучені Штати та Росія розпочали переговори у Москві щодо умов усиновлення американцями дітей з Росії. На перегляді договорів про міжнародне усиновлення напалягла Москва після останнього скандалу з російським хлопчиком, якого прийомна американська родина посадила на літак і відправила одного назад в Росію.

З 1991-го року іноземні батьки, переважно з США, усиновили понад 60 тисяч російських дітей. З того часу, за офіційними даними, 15 з цих дітей померли, у деяких смертях звинувачують чи підозрюють прийомних батьків.

Тепер США та Росія створили робочу групу, яка повинна підготувати новий договір щодо умов усиновлення російських дітей. Саму угоди сторони планують підписати наступного місяця. За даними ЮНІСЕФ 700 тисяч дітей у Росії є сиротами, або не живуть зі своїми біологічними батьками. На даний момент три тисячі дітей чекають на усиновлення американськими родинами.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG